Teraz jest Pt lis 24, 2017 5:02 am


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 4   [ Posty: 56 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Śr maja 22, 2013 12:31 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr kwi 15, 2009 5:39 pm
Posty: 1069
Lokalizacja: Podkarpacie
Wybij tuleje z uchwytów dla pasażera,zamień miejscami przód/tył i wykorzystaj jako dystanse używając oryginalnych śrub.Pasuje i wygląda lepiej niż przysłana Castorama :)


Ostatnio edytowano Śr maja 22, 2013 4:52 pm przez Acent, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Śr maja 22, 2013 2:36 pm 
Site Admin

Dołączył(a): Śr sty 03, 2007 9:02 pm
Posty: 3755
Lokalizacja: Wrocław
Floydoo napisał(a):
Kowadlo sie Wam w tej formie chyba przesunelo bo te stelaze ktore ja dostalem tez nie pasowaly, ale poodginalem, ponaciagalem i jakos to lezy, ale calosc opisze dokladnie w innym watku jak skoncze bo musze jeszcze śruby kupic bo w zestawie doztalem nakretki M12, nie bardzo wiedzac po co .... a srub brak


nakretki M12 sa dystansami miedzy stelazem a gornymi fabrycznymi punktami montazowymi,
moze gdybys je tam podlozyl nic by Ci nie braklo przy podnóżku ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Śr maja 22, 2013 8:14 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): So sie 28, 2010 6:24 pm
Posty: 243
Lokalizacja: Bieszczady / Norwegia
AdvHP2rider napisał(a):
Floydoo napisał(a):
Kowadlo sie Wam w tej formie chyba przesunelo bo te stelaze ktore ja dostalem tez nie pasowaly, ale poodginalem, ponaciagalem i jakos to lezy, ale calosc opisze dokladnie w innym watku jak skoncze bo musze jeszcze śruby kupic bo w zestawie doztalem nakretki M12, nie bardzo wiedzac po co .... a srub brak


nakretki M12 sa dystansami miedzy stelazem a gornymi fabrycznymi punktami montazowymi,
moze gdybys je tam podlozyl nic by Ci nie braklo przy podnóżku ;)



przy podnozku mi nie brakuje i nie brakowalo, jedynie otwory nie pasowaly, ale po delikatnym dopasowaniu juz jest oki. jeszcze tylko te dystanse :D i bedzie gitara, ale to jutro, bo musze przylozyc kufry i zobaczyc ile tego dystansu trzeba.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Cz maja 23, 2013 11:59 am 
Site Admin

Dołączył(a): Śr sty 03, 2007 9:02 pm
Posty: 3755
Lokalizacja: Wrocław
mam propozycje dla użytkownika XT1200Z Super Tenere
200zl za przyjazd do nas na 2h + kawa i ciastko
w tym czasie przymierzymy sobie stelaz i naniesiemy korekte


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Cz maja 23, 2013 5:21 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): So sie 28, 2010 6:24 pm
Posty: 243
Lokalizacja: Bieszczady / Norwegia
Z wielką chęcią bym Was odwiedził, ale nieco za daleko mam i urlopu brak :D

Stelarze są w porządku, jedynie co, to górne mocowania wyglądają tak jakby je nieco posciagalo po spawaniu, a najbardziej te tylne górne mocowania, przez co osoba nieco mniej oblatana w temacie zauważy że stelarz jest zły bo brakuje go przy podnozku.
Ją wziąłem poodginalem nieco tylne uchwyty w kierunku tylu motocykla i wszystko siadlo na swoje miejsce.
Nawet bakterii M12 znalazły swoje zastosowanie :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Pt maja 24, 2013 9:34 am 
Site Admin

Dołączył(a): Śr sty 03, 2007 9:02 pm
Posty: 3755
Lokalizacja: Wrocław
może ktoś bedzie miał bliżej, zapraszam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Pn cze 10, 2013 9:40 pm 
Aktywny

Dołączył(a): Pn paź 29, 2012 11:33 pm
Posty: 113
Nowe pytanie do urzyszkodników ST 1200

Z moją ST jest mały problem, moto samoistnie hamuje po puszczeniu hamulca.
Jest tak, dojeżdżam np. do świateł hamuję z dużej prędkości do małej puszczam hamulec i czuć, że klocki samoistnie hamują pulsacyjnie dalej (czuć tak jakby opona o coś ocierała), szybkie dotknięcie hamulca i puszczenie powoduje wyraźne zmniejszenie tego zjawiska (wtedy jest ledwie wyczuwalne ale wcześniej bardzo wyraźne).
Serwis zbadał sprawę, orzekł: że komputer wyświetla dwa błędy (m. in. coś z czujnikiem ABS przedniego koła drugiego błędu nie podali). Zdjęli obydwa koła, zbadali tarczki/wieńce te współpracujące z czujnikami ABS czy nie są pęknięte, zresetowali całość i …
nic nie pomogło.
Mam tylko nadzieję, że mnie z tym problemem nie zostawią.

Pytanie do właścicieli ST, jaka jest nominalna grubość tarczy hamulcowej tylnej?
Może macie coś podobnego ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Pn cze 10, 2013 9:44 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt mar 01, 2011 5:14 pm
Posty: 1012
Lokalizacja: strzelin/okolica
Technics napisał(a):
Nowe pytanie do urzyszkodników ST 1200

Z moja....itd
Serwis zbadał sprawę, orzekł: że komputer wyświetla dwa błędy


:mrgreen:
nowe motocykle
wszytko w temacie
niedlugo beda z autopilotem :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Wt cze 11, 2013 6:44 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N gru 18, 2011 4:50 pm
Posty: 1700
Lokalizacja: Kwidzyn
Z opisu wnioskuję typowe odchylenie tarczy.
- temperatura
-gwałtowne schłodzenie na hamowaniu ABS
- zmęczenie materiału- po nagrzaniu nie trzyma osi

Hamuje sam bo tarcza jest wygięta, spróbuj nabrac większej prędkości 60-70km i mocniej naciśnij hamulec, powinno zatelepać kierownicą.
W swojej też zaczynam czuć drgania (17kkm), ale zaciski wyczyszczone mam na tiptop więc odbijają jak należny.

- sprawdź zbiorniczek wyrównawczy przedni (gumę popraw)
- odpowietrz hamulce
- wyczyść prowadnice klocków
- wyczyść zaciski tłoczki


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Wt cze 11, 2013 7:16 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr kwi 15, 2009 5:39 pm
Posty: 1069
Lokalizacja: Podkarpacie
Technics napisał(a):
.

Pytanie do właścicieli ST, jaka jest nominalna grubość tarczy hamulcowej tylnej?
Może macie coś podobnego ?


Prawdopodobnie 5.00mm
Jeżeli zjawisko występuje po ostrym hamowaniu(temperatura zwiększa odkształcenie) to Sylwester może mieć racje, chociaż musiałbyś mieć naprawde niezłe śmigło z tej tarczy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Wt cze 11, 2013 2:03 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N gru 18, 2011 4:50 pm
Posty: 1700
Lokalizacja: Kwidzyn
Nie koniecznie :) Wystarczy naprawdę niewielkie odchylenie na tarczy, aby tarcie przenieść na klocek. Takie co obrót pocieranie może doprowadzić do zagotowania płynu spalenia tarczy i klocków.
Nie czujemy, nie słyszymy, aż po chwili jazdy zaczyna coś szorować. Tak było w moim poprzednim motorku, tylna tarcza była rozgrzana do czerwoności, a klocek dymił. Byliśmy zapakowani, w kaskach komunikator, więc niczego nie było czuć i słychać.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Śr cze 12, 2013 10:46 pm 
Aktywny

Dołączył(a): Pn paź 29, 2012 11:33 pm
Posty: 113
Ok dzięki, tarcza powinna mieć nominalnie 5 mm
Jeśli byłaby krzywa to w serwisie natychmiast by to wygarnęli.

Na razie wynalazłem tę niedoskonałość od ok 1500 km, moto ma 4700 km
tarcza ok pomiar starą suwmiarką ok 4,95 mm (przydałby się mikrometr).

Na pewno u Was nie ma takiego zjawiska, że po wyhamowaniu do minimalnej prędkości trą klocki ???


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Cz cze 13, 2013 12:06 am 
Początkujący

Dołączył(a): Pt sty 25, 2013 10:11 pm
Posty: 21
rozpędż sprzęt wychamuj gwałtownie postaw na centralce i sprawdz jak sie koło kręci. to ci sporo powie


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Cz cze 20, 2013 7:18 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): So sie 28, 2010 6:24 pm
Posty: 243
Lokalizacja: Bieszczady / Norwegia
a teraz pytanie z mojej strony.

Czy jest ktos w posiadaniu schematu elektrycznego do xt 1200??
Potrzebuje znalezc w instalacji kabelek do dlugich swiatel bo potrzebne mi sterowanie do przekaznika dodatkowych swiatel :idea:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: pytanie do użytkowników XT1200Z Super Tenere
PostNapisane: Cz cze 20, 2013 7:47 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr kwi 15, 2009 5:39 pm
Posty: 1069
Lokalizacja: Podkarpacie
Jaki tankbag polecacie?


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 4   [ Posty: 56 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL