Teraz jest Śr lis 22, 2017 11:18 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 13 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: Śr cze 08, 2016 6:32 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt lip 01, 2014 12:58 pm
Posty: 62
Panie i Panowie,
sprawa dotyczy wymiany baterii w interkomie Interphone F5 XT. Wzięła i padła. Naładowany do pełna, pokazując zieloną diodę, urywa przy pierwszej rozmowie.

Przerabiał może ktoś ten temat w Polsce. Czy Interphone ma u nas serwis?

Z tego co doczytałem można to wysłać do Italii, koszt wymiany jakieś 29 € - to nie pieniądze ale przesyłki tam i z powrotem zjedzą drugie tyle albo więcej.

Może jest jakaś firma czy magik u nas w kraju, którzy się tym zajmują?

Z góry dziękuję za pomoc
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: Śr cze 08, 2016 6:35 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt gru 22, 2009 4:42 pm
Posty: 86
Lokalizacja: Bydgoszcz
Serwis jakiś musi być, bo jest polska sieć dystrybucji.


Na szybko znalazłem to:
https://www.facebook.com/interphone.polska/


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: Śr cze 08, 2016 6:50 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt lip 01, 2014 12:58 pm
Posty: 62
Dziękuję. Też to widziałem ale to chyba zwykły sklep z klamotami do motocykli. Zadzwonię jutro i spytam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: Śr cze 08, 2016 6:51 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pt sie 23, 2013 9:01 pm
Posty: 642
Lokalizacja: Choszczno, kiedyś Łobez, Szczecin
Ale chcesz to zrobić w ramach gwarancji :?: .

Bo jak nie, to znajdź jakikolwiek serwis elektroniczny w okolicy i im to zleć. A jak się sam nie boisz to rozbierz, oblukaj jaki masz w środku akumulator i kup coś w sklepie modelarskim, albo po znanych portalach aukcyjnych. A jak jest w PL serwis, to możesz też u nich popytać i zamówić sam akumulator na wymianę... W Midlandzie tak miałem :wink: .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: Śr cze 08, 2016 8:39 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt lip 01, 2014 12:58 pm
Posty: 62
Nie, jest już po gwarancji.
Narazie dzięki koledze z innego forum udało się namierzyć jaka to bateria i znalazłem na znanym portalu aukcyjnym również sprzedawcę. Zadzwonię jutro i spytam czy też wymieniają.
Wolę to komuś zlecić, tym bardziej, że śrubki są nietypowe, na śrubokręt Tri-Wing Y1 to musiałbym jeszcze i tego szukać.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr cze 08, 2016 10:20 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Pn lut 02, 2015 11:42 pm
Posty: 49
Lokalizacja: Prawie Gdańsk
Z okolic jakiego większego miasta jesteś? Znam dobrych magików w Gdańsku i Warszawie. Może ktoś coś podpowie dla innych miast.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: Cz cze 09, 2016 4:20 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt lip 01, 2014 12:58 pm
Posty: 62
Dziękuję za pomoc. Rozmawiałem dzisiaj ze sprzedawcą baterii i wymienią bez problemu.
Dam znać jak temat będzie ogarnięty to może komuś się też przyda.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: Pt cze 10, 2016 3:26 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt lip 01, 2014 12:58 pm
Posty: 62
Kontynuuję temat.
Niestety wymiana baterii nic nie pomogła. Interkom nie chce się uruchomic.
Jeżeli ktoś zna jakiegoś fachowca, kótry mógłby to przejrzeć to proszę o namiary.
Z góry dziękuję.

Spoco
Masz priva.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: Pt cze 10, 2016 6:08 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pt sie 23, 2013 9:01 pm
Posty: 642
Lokalizacja: Choszczno, kiedyś Łobez, Szczecin
To może na dzień dobry spróbuj sprawdzić na jakiejkolwiek baterii czy sam interkom działa. Może wina nie leży po stronie baterii, tylko interkomu :?: Podłącz jakąś baterię od telefonu, to ten sam typ ogniwa, jak interkom zadziała, to wtedy bateria.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: Pt cze 10, 2016 8:10 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt lip 01, 2014 12:58 pm
Posty: 62
Wychodzi na to, że interkom padł, bo bateria jest założona nowa.
Jedyne jeszcze czym się łudzę to moze bateria jest nie ta. Ma być 3,7 volt, 540mA, o oznaczeniu 502060 i taką też sklep sprzedawał na allegro. Jednak kiedy po powrocie do domu rozkręciłem interkom gdyż okazało się, że uszczelka była zawinięta w środku znalazłem baterię 3,7 volt 640 mAh o oznaczeniu 602055P. Nie znam się na tym i nie wiem czy to ma jakieś znaczenie.

Tak więc magik do naprawy poszukiwany.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: Pt cze 10, 2016 8:32 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pt sie 23, 2013 9:01 pm
Posty: 642
Lokalizacja: Choszczno, kiedyś Łobez, Szczecin
Mniejsza pojemność, 540mAh zamiast 640mAh, czyli krócej by trzymała... Napięcie to samo... Wygląda jak by padł ci jednak interkom...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: So cze 11, 2016 8:41 am 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt lip 01, 2014 12:58 pm
Posty: 62
Nie, no tyle to jeszcze ogarniam. :wink:
Założyli baterię o większej pojemności co by oznaczało, że dłużej będzie chodziła.
Bardziej myślałem o tym oznaczeniu symbolu ale to chyba bez różnicy.
Obstwiam raczej interkom. Rozkręciłem go i leży na słońcu ale wątpie by się sam z siebie naprawił.
To elektronika - tego Panie nie zrozumiesz. :mrgreen:
Dobrze, że spoco podał namiary na magików - jeszcze raz dziękuję - to zadzwonię w tygodniu i może ktoś się podejmie naprawy. Jeżeli nie to zawsze pozostaje opcja wysyłki do serwisu do Włoch.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Interkom Interphone F5 XT - wymiana baterii
PostNapisane: Pn wrz 12, 2016 4:43 pm 
Świeżak

Dołączył(a): Cz lip 15, 2010 9:47 pm
Posty: 6
Witam,

Mam podobny problem ale chodzi o Scala Rider Q1. Po czterech latach przestał działać i uwaga (!) firma Kontel będąca autoryzowanym serwisem i dystrybutorem, pomimo zapewnień na swej stronie, że zajmuje się płatną diagnostyką i naprawą swoich urządzeń, umywa ręce. Nie ukrywam, że podejmując decyzję o zakupie kierowałem się także informacją o serwisie pogwarancyjnym. Z lekka to żenujące. Jeśli nic nie wskóram, a mam wrażenie że istnieje określony w czasie obowiązek producenta co do zapewnienia serwisu i dostępności części zamiennych, to będę szukał jakieś speca elektronika. Znacie kogoś ?

pozdrawiam
Daniel


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 13 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL