Teraz jest Cz lis 23, 2017 9:25 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 8 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Problem z importem tarckow do Garmina XT
PostNapisane: Wt sie 23, 2011 1:37 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Problem jest taki:

Garmin 5.00.60s60.9 na Nokii E72
Map Source 6.15

Rysuje sobie ladnie trasy w MS, wysylam na urzadzenie, dostaje komunikat,ze wyslano poprawnie.Podczas uruchamiania Garmina dostaje zapytanie czy importowac GPX. Importuje. W menu "trasy" pojawia sie dodana przezemnie trasa, ale ma dlugosc 0 km.

Czemu?
Z gory dziekuje za pomoc, bo szlag mnie tarfia juz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem tarckow do Garmina XT
PostNapisane: Wt sie 23, 2011 2:14 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Cz sty 31, 2008 10:13 pm
Posty: 455
Lokalizacja: Warszawa
czy to trasa (route) czy slad (track) ?
ile punktow ma trasa (directions) czy slad (points)?
czy mapa w mapsource i w nokii jest taka sama?

jak juz sie uruchamia importowanie to juz nie jest zle ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem tarckow do Garmina XT
PostNapisane: Wt sie 23, 2011 6:23 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Jest to trasa (track)

Specjalnie nie dodawalem dlugiej (6 czy 7 punktow i ~30km)
Slady niby widzi, ale na mapie ich nie ma specjalnie.

Probowalem nawet w katalog GPX wrzicic jakiegos GPXa z trasa, ale dupa. Koncza mi sie pomysly


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem tarckow do Garmina XT
PostNapisane: So sie 27, 2011 11:38 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Robilem to 100x za kazdym razem inaczej i sie za 102 udalo. :mrgreen: :mrgreen:

Nie mam pojecia w jaki sposob, ale dziala import trackow.

Problem mam inny.
Na screenie nizej:

[ img ]


Zrobilem sobie przykladowa trase z 3 punktow i wedlug mnie powinnien prowadzic od punktu do punktu po drogach lesnych albo bezposrednio. A mi Garmin XT uparcie prowadzi po drogach i kazda trasa wyglada tak jak zaznaczona w kolorze czerwonym. Czemu?

Probowalem wszystkich juz chyba mozliwych ustawien: preferowne, najkrotsze, po bezdrozach ( to wogle wtopa, bo prowadzi bezposredni o do ostatniegp punku omijajac posrednie)
Co robie zle? Jakies pomysly?

Aha, probowalem i na GP Mapa i GPS Wielkopolska.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem tarckow do Garmina XT
PostNapisane: So sie 27, 2011 12:03 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
XT to to taki najbardziej uproszczony interface garmina jaki może być. Ot takie demo, jak ktos uparcie nie chce mieć urządzenia garmin. Na pocieszenie dodam tylko tylko że chyba wszystkie nowe nawigacje garmina tak maja. Szybko krótko albo na krechę.
Jak chcesz jeżdzić tak jak ci się podoba, to najtańszy sposób to SP2610 i wszyskie inne z tej seri. Oczywisce 278 i jej rodzina też ma funkcje wyboru sposobu rutingu ale to zupełnie inne pieniądze.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem tarckow do Garmina XT
PostNapisane: So sie 27, 2011 12:30 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Mi tam "na kreche" nie przeszkadza, byleby po kolei bral punkty z trasy, a ten gnojek wybiera poprostu finish i tnie rowno kreche do ostatniego punktu maja w dupie wszystko co po drodze.

Zapomnieliby o tak podstawowej funkcji?
Bo na drodze to sie sprawdzi ok, ale w terenie juz do dupy. Mi tam nawet nie chodzi do konca o kase, ale poprostu niechce miec pouwieszanych miliona rzeczy na kierze. Musze z racji pracy i codziennych obowiazkow miec telefon powinno starczec.
Jesli olac garmina to co ? Wystarczy mi naprawde b.prosta aplikacja na Nokie/Symbiana , ktora by mnie prowadzila po wgranych punktach. Moze byc bez mapy, poprostu strzalka do nastepnego punktu i final. Na pewno cos takiego istnieje tylko znalezc nie moge. :twisted:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem tarckow do Garmina XT
PostNapisane: So sie 27, 2011 4:18 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn mar 12, 2007 10:08 pm
Posty: 1947
Lokalizacja: S-ec
Widze, ze sie udało.


Zrobilem sobie przykladowa trase z 3 punktow i wedlug mnie powinnien prowadzic od punktu do punktu po drogach lesnych albo bezposrednio. A mi Garmin XT uparcie prowadzi po drogach i kazda trasa wyglada tak jak zaznaczona w kolorze czerwonym. Czemu?


Ja tez z tym walcze ale chyba nic sie nie da zrobic.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Problem z importem tarckow do Garmina XT
PostNapisane: N sie 28, 2011 7:33 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Znalazlm kilka programow na Symbiana, ktore prawdopodobnie umozliwiaja nawigacje point to point. AFTrack i PathAway


http://www.allaboutsymbian.com/software ... el/GPS.php

tu jest kilka innych. MOzesz potestowac, bo przez nablizsze dni ja nie bede mial jak


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 8 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL