Teraz jest So lis 25, 2017 10:42 am


Napisz wątekOdpowiedz Strona 5 z 8   [ Posty: 108 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 11:40 am 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Pn lut 16, 2009 11:29 am
Posty: 381
Lokalizacja: Gdańsk
Lista chętnych na pełną wersję programu LAND7 z rabatem 50% wg. kuponu który dostałem przy zakupie Delty, 15E rozłożone na trzy osoby:
1/3 ygrek
2/3 ex1
3/3 .............
Czekamy na trzeciego chętnego i złożymy zamówienie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 11:58 am 
Zadomowiony

Dołączył(a): Cz paź 20, 2011 10:55 am
Posty: 98
Lokalizacja: O! Pole...
1/3 ygrek
2/3 ex1
3/3 mishieck

Jest komplet :)


Ostatnio edytowano Śr cze 27, 2012 12:58 pm przez mishieck, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 12:17 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Śr sty 07, 2009 6:26 pm
Posty: 351
Lokalizacja: Poznań
Wolo napisał(a):
Byłbym chętny, ale ustalmy powyższe :)


mishieck, ygrek wyjaśnił czyli jestem chętny.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 12:26 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Pn lut 16, 2009 11:29 am
Posty: 381
Lokalizacja: Gdańsk
mishieck napisał(a):
1/3 ygrek
2/3 ex1
3/3 mishieck

Jest komplet :)

Aha, PW mi nie działają więc w razie W pisać na mishieck[małpa]gazeta.pl


Lista zamknięta puściłem info z numerem mojego konta, powpłacajcie równowartość 15 Euro.
Najszybciej w Niedzielę zakupie licencję bo wylatuję na weekend.

Pozdr,


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 12:30 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt sie 02, 2011 11:15 am
Posty: 1333
Kupiłe TwoNav i zainstalowałem na Lark AT 35. Ściągnąłem mapy i okazało się, że wszystko bangla ale można jednocześnie wczytać tylko 4 mapy (popraw mnie Louis jeśli błądzę). Nie wiem czy to norma czy nie ale soft chodził bardzo powolnie i jak na mój gust lepiej w tym starciu wypada OZI.
Jeśli chodzi o obsługiwane formaty to TwoNav rządzi światem. Coś za coś.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 1:02 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Cz paź 20, 2011 10:55 am
Posty: 98
Lokalizacja: O! Pole...
Wolo napisał(a):
Wolo napisał(a):
Byłbym chętny, ale ustalmy powyższe :)


mishieck, ygrek wyjaśnił czyli jestem chętny.


No to szybka piłka - ustal z ygrek-iem co i jak. Mogę ci odstąpić miejsce w razie czego, ale musisz mi dać znać do godziny. Za godzinę bank zrealizuje przelew do ygreka i będzie po ptokach.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 1:09 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 16, 2007 7:39 am
Posty: 2517
Lokalizacja: ZKA
PawelS napisał(a):
Kupiłe TwoNav i zainstalowałem na Lark AT 35. Ściągnąłem mapy i okazało się, że wszystko bangla ale można jednocześnie wczytać tylko 4 mapy (popraw mnie Louis jeśli błądzę). Nie wiem czy to norma czy nie ale soft chodził bardzo powolnie i jak na mój gust lepiej w tym starciu wypada OZI.
Jeśli chodzi o obsługiwane formaty to TwoNav rządzi światem. Coś za coś.


Jeśli chodzi o mapy z Topo Poland Mosaic to chyba brak ograniczeń co do ilości wczytanych map (pliki *.RTMAP) pod warunkiem że wgrałeś również pliki *.IMP, które były w pakiecie.

Jeśli w katalogu z mapami brak tego pliku "nadrzędnego" *.imp, to mozna wgrać max 10 map jednocześnie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 1:10 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Śr sty 07, 2009 6:26 pm
Posty: 351
Lokalizacja: Poznań
Wpłaciłeś, to już jest po ptokach.

Pozdro.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 2:12 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr sty 24, 2007 9:11 am
Posty: 1395
Lokalizacja: z krzaczorów
Witam

Louis napisał(a):
.....Teoretycznie mapy UMP powinny działać (ale wiem że z wielowarstwowymi bywają problemy). Generalnie wszystkie mapy pod Garmina powinno się przekonwertować ale różnie z tym bywa.

Potwierdzam.
Fak,t dopiero zaczynam to testować ale z formatkami wektorowymi wersja trial ma problem. Zresztą też jakoś dziwnie deformuje bitmapy z kalibracjami Oziego. Tworznie tras też jakieś popaprane (piszą i otym o tym na forum polskiego dystrybutora) Na radzie lipa. Ale jestem optymista, przecież ten produkt chwalicie :?

Pozdr
rr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 2:50 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 16, 2007 7:39 am
Posty: 2517
Lokalizacja: ZKA
rrolek napisał(a):
Fak,t dopiero zaczynam to testować ale z formatkami wektorowymi wersja trial ma problem. Zresztą też jakoś dziwnie deformuje bitmapy z kalibracjami Oziego. Tworznie tras też jakieś popaprane (piszą i otym o tym na forum polskiego dystrybutora) Na radzie lipa. Ale jestem optymista, przecież ten produkt chwalicie :?
Pozdr
rr

Bez przesady program może nie jest doskonały ale zeby zaraz lipa. Równie dobrze można powiedzieć że Ozi i Garmin lipa bo nie można konwersować map z formatu TwoNav.
Rrolek jesteś skażony Garminem więc będzie Ci trudniej się nawrócić :mrgreen: . Przede wszystkim TwoNav to bardziej program do map rastowych niż wektorowych, chociaż i te działają.
Korzystałem z map Oziego pod TwoNav w Bułgarii i nie było żadnych problemów z wyjątkiem błędnej konwersji kolorów ale szybko to obszedłem. Nigdy nie mialem żadnych problemów z wytyczniem śladów czy tras. Fakt, że głównie robię to w Landzie ale na urzadzeniu rownież to sprawnie szło. To o czym piszą na forum dotyczyło specyficznej formy wyznaczania tras bo po pierwsze na urządzeniu, po drugie były to odbiorniki turystyczne, o mniejszych ekranach, rozdzielczości i być może był jakiś problem z kalibracją ekranu.

Powtarzam, soft jest młody i jeszcze niedoskonały ale najmniej niedoskonały z wszystkich programów nawigacyjnych jakie znam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 3:37 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr sty 24, 2007 9:11 am
Posty: 1395
Lokalizacja: z krzaczorów
Witam

Skażony? Garminem? W życiu! Ja Garmina soft mam tylko w odbiorniku (zresztą też zabytkowym). MS to już dla mnie takie narzędzie jak Win& - coś tam samo robi ale nie tak jak ja bym chciał, a te elementy które są do d. są nie do ruszenia (przynajmniej dla mnie)
Ja pracuję w domu na TTQV, tyle, że mam wersję kupioną lata temu i już trochę odstaje od realiów.
Ciekawi mnie obecnie bardziej potencjał Land7 niż TwoNaw (tu się zobaczy, ba razie ponownie pokleiłem mojego 60C) Mam jednak pierwsze wrażenie, że z porównywalnych (w pewnych zakresach) softów OZI jest bardziej oczywisty. Powtarzam, dopiero z Land zaczynam, muszę zmienić pewne nawyki.
Co bitmap z kalibracjami .map to moje ukraińskie kwadratowe setki otwierają się na "prostokątni". Ot po prostu obraz "panoramiczny". Mi to nie wadzi, jeśli chodzi o widok, ale czy nie będzei się przenosić na rozciągłość równoleżnikową tras to już muszę sprawdzić. Spróbuję skalibrować coś na nowi i nałożyć jakieś stare ślady na oba warianty.
A co do błąkania kierunku nawigacji po wyznaczanej trasie to występuje i w Landzie. Przynajmniej u mnie tak się porobiło jak zapętliłem gęstą trasę.

Pozdr
rr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 6:42 pm 
Aktywny

Dołączył(a): Wt lut 28, 2012 6:15 pm
Posty: 179
Jak udało się Wam podłączyć Larka do Land 7?
Zmieniłem port na USB, ale dalej program nie potrafi go wykryć?

Louis, ja ściągałem mapy z compegps, ale były tam tylko formaty rtmap, nie było żadnych dodatków, o których piszesz...
pozdrawiam, Janusz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 7:32 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 16, 2007 7:39 am
Posty: 2517
Lokalizacja: ZKA
Johnny napisał(a):
Jak udało się Wam podłączyć Larka do Land 7?
Zmieniłem port na USB, ale dalej program nie potrafi go wykryć?

Louis, ja ściągałem mapy z compegps, ale były tam tylko formaty rtmap, nie było żadnych dodatków, o których piszesz...
pozdrawiam, Janusz

U mnie i u kolegi Larka widział od razu.

Zmieniła sie chyba ostatnio procedura pobierania map. Tej nowej jeszcze nie miałem okazji przećwiczyć. Dawniej po kazdym "zakupie" mapy przychodził do taki mail:

Cytuj:
Dziękujemy za kupno POLAND_TOPO_10_21_53.rtmap.

Możesz pobrać produkt klikając na link/s

POLAND_TOPO_10_21_53.rtmap
Aby zainstalować mapę mozaikową, wykonaj następujące kroki:

Pobierz "Mapę ogólną":
Poland Topo Tiles Overview http://en.compegps.com/support/faqs-and-support/overview-maps

Rozpakuj mapę ogólną country_topo i zapisz wszystkie jej fragmenty w folderze "mapy" (Poradnik, w jaki sposób zainstalować mapę mozaikową ).

Zapisz wybrane fragmenty mapy (link do pobrania poniżej) wewnątrz folderu RTMAP.

Uwaga: Nazwa folderu RTMAP różni się dla każdego produktu (SPAIN_RTMAP, FRANCE_RTMAP…)

Uruchom program i załaduj mapę. Kiedy przybliżysz do obszarów, których mapy znajdują się w folderze RTMAP, wyświetlą się odpowiednie fragmenty mapy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 7:54 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Cz paź 20, 2011 10:55 am
Posty: 98
Lokalizacja: O! Pole...
Teraz instalacja jest przez downloadera, ale można przejść do standardowej procedury.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: TwoNav
PostNapisane: Pt cze 29, 2012 8:22 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Pt paź 29, 2010 8:20 pm
Posty: 273
Lokalizacja: Przeworsk
Próbuję ściągnąć mapy topo i mam taki komunikat
[ img ]
Louis! Help!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 5 z 8   [ Posty: 108 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL