Teraz jest Pt lis 24, 2017 10:36 am


Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 3   [ Posty: 40 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Montana 600
PostNapisane: Wt lis 08, 2011 10:54 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): So sie 02, 2008 9:12 pm
Posty: 1524
Lokalizacja: Polska
A czy do Montany jest jakis uchwyt poządny np Touratecha, czy orginalny w zupełności wystarcza ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Montana 600
PostNapisane: Wt lis 08, 2011 1:17 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Cz maja 13, 2010 3:42 pm
Posty: 790
Lokalizacja: Wawa
rambo napisał(a):
Drogi płatne czy promy, włącz wyłącz to ma chyba każda nawi z biedronki za 200zł.
Chyba nie do końca zrozumiałeś. Pokaże Ci następnym razem na mojej nawi jak to wyglądą. Dziś jechałem z Muranowa nad jeziorko za Łowiczem i ani na chwile nie wjechałem na trase numer 2 ani inną dwucyfrową. Nie przepadam za niedzielnymi zawalidrogami, wole jechać asflatem tam gdzie w ogóle nie ma ruchu. Nadłożyłem może z 5 do 10km.
Co do wina zielonego w Gruzji to było to Manavi :)
Na zdrowie :)


navi to dla mnie cały czas nowy temat, odkrywany krok po kroku...
przydałoby się szkolenie...



spozo napisał(a):
A czy do Montany jest jakis uchwyt poządny np Touratecha, czy orginalny w zupełności wystarcza ?


o TT nic nie wiem
mam oryginalny i dziduję w terenie, nie ma problemu jest bardzo solidny, ale nie ochrania navi, samo urządzenie jest solidnie chronione


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Montana 600
PostNapisane: Wt lis 08, 2011 1:23 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Cz sty 31, 2008 10:13 pm
Posty: 455
Lokalizacja: Warszawa
rambo napisał(a):
Mamy do wyboru szybko albo krótko. Mam nadzieje że wiemy o co chodzi. Jak chcemy się dostać w Wawy np do Poznania i nie wjeżdżać na drogi o 1ej 2ej kategorii odśnieżania. Nie wspominając o A2 i innych takich. To takie 276 czy 26xx/27xx/28xx daje nam pełną kontrole nad drogami po których mam ochotę się przemieszczać by pokonać dystans dzięlący te dwa miasta. W Montanie nie znalazłem nic co może pozwolić na coś wiecej niż krótko szybko i azymut. Kumam że nie każdy ma motocykl dualowy i opony choćby typu tkc. Ale brak tych funkcji w takim kombajnie to dla mnie nie porozumienie.


?? nie ma opcji pt przy nawigacji pomijaj i tu lista ?
np jak nam sie spieszy to pomijaj drogi gruntowe i lokalne np a jak chcemy normalnie krajoznawczo to pomijaj drogi glowne i wojewodzkie? :/
Jesli tak jest to KISZKA !


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Montana 600
PostNapisane: Wt lis 08, 2011 1:26 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Cz sty 31, 2008 10:13 pm
Posty: 455
Lokalizacja: Warszawa
rambo napisał(a):
Mamy do wyboru szybko albo krótko. Mam nadzieje że wiemy o co chodzi. Jak chcemy się dostać w Wawy np do Poznania i nie wjeżdżać na drogi o 1ej 2ej kategorii odśnieżania. Nie wspominając o A2 i innych takich. To takie 276 czy 26xx/27xx/28xx daje nam pełną kontrole nad drogami po których mam ochotę się przemieszczać by pokonać dystans dzięlący te dwa miasta. W Montanie nie znalazłem nic co może pozwolić na coś wiecej niż krótko szybko i azymut. Kumam że nie każdy ma motocykl dualowy i opony choćby typu tkc. Ale brak tych funkcji w takim kombajnie to dla mnie nie porozumienie.


?? nie ma opcji pt przy nawigacji pomijaj i tu lista ?
np jak nam sie spieszy to pomijaj drogi gruntowe i lokalne np a jak chcemy normalnie krajoznawczo to pomijaj drogi glowne i wojewodzkie? :/
Jesli tak jest to KISZKA !

Jaka jest zawartosc menu setup/routing/Avoidance setup ?
W instrukcji http://www.gpscity.com/pdfs/manuals/MON ... MANUAL.pdf znalazlem tylko info ze jest dostepne dla niektorych rodzajow aktywnosci i umozliwia wybranie rodzaju drogi jaka chcemy unikac (czyli dokladnie to co kubusie lubia najbardziej) pytanie jakie opcje tam sa dostepne

Ja na razie tkwie na Larku 35AT z aplikacjami Automapa i GarminXT. Przez chwile mialem oryginalne LarkMap i aplikacje twonav ale jakos sie do nich nie przekonalem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Montana 600
PostNapisane: N maja 06, 2012 8:35 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Pt lut 03, 2012 6:27 pm
Posty: 41
Lokalizacja: Kraków
Kilka dni temu zakupiłem Montana 650t.
Radochy miałem sporo bo taki wypas,tyle możliwości,fotoaparat sretytety.
Radość nie trwała jednak długo gdyż podczas drugiego wypadu enduro zaczął pojawiać się komunikat:" unsupported battery detected,only use garmin battery packs"
Pomyślałem że przyczyna tkwi w braku stałego zasilania lub źle włożyłem bateryjkę,otwarłem klapkę i wsio ok.
Złożyłem i pozornie wszystko działa,dopóki urządzenie nie dostaje wibracji.
Podczas jazdy znowu to samo i jeszcze gorzej bo po kilku w/w komunikatach zupełnie się wyłączyło dziadostwo! :evil:
Jutro zaniosę do reklamacji,i opowiem dalsze perypetie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Montana 600
PostNapisane: Pn maja 20, 2013 9:53 am 
Aktywny

Dołączył(a): Wt lut 24, 2009 10:37 am
Posty: 163
Hi !
Właśnie się przesiadłem z Oregona na Montanę 600 :D i muszę powiedzieć, że jest zmiana na lepsze. Ani interface ani obsługa specjalnie mnie nie zaskoczyły bo Montana działa w/g tej samej filozofii co Oregon.
Jednak większy ekran to jakość sama w sobie.
Załadowałem najnowszy soft 4,9 i weekendowe testy wypadły pomyślnie. Zero problemów.
Mam jednak dwa pytanie w kwestii konfiguracji, na które ani w instrukcji ani na forum nie znalazłem odpowiedzi. :?: :idea:
1. Czy w pulpicie "małe pola danych" można ustawić np 2 pola zamiast 4? W Oregonie się dało. :?:
2. Czy w pulpicie "Nuvi" można konfigurować oba pola danych? W moim przypadku tylko jedno ( lewe ) na prawym na fix jest ustawiona prędkość. :?
Dzięki za pomoc. Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Montana 600
PostNapisane: Cz maja 30, 2013 10:12 am 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
Wojtek krk napisał(a):
Kilka dni temu zakupiłem Montana 650t.
Radochy miałem sporo bo taki wypas,tyle możliwości,fotoaparat sretytety.
Radość nie trwała jednak długo gdyż podczas drugiego wypadu enduro zaczął pojawiać się komunikat:" unsupported battery detected,only use garmin battery packs"
Pomyślałem że przyczyna tkwi w braku stałego zasilania lub źle włożyłem bateryjkę,otwarłem klapkę i wsio ok.
Złożyłem i pozornie wszystko działa,dopóki urządzenie nie dostaje wibracji.
Podczas jazdy znowu to samo i jeszcze gorzej bo po kilku w/w komunikatach zupełnie się wyłączyło dziadostwo! :evil:
Jutro zaniosę do reklamacji,i opowiem dalsze perypetie.


Spróbuj podpiąć 650T po USB i zaktualizować mu oprogramowanie przez

https://my.garmin.com/mygarmin/dashboar ... Device.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Montana 600
PostNapisane: Pt sie 02, 2013 8:47 am 
Aktywny

Dołączył(a): Wt lut 24, 2009 10:37 am
Posty: 163
HI !
Panowie mam problem. Jestem szczęśliwym posiadaczem Montany 600 z dotykowym ekranem. Dziś ruszam w trasę, próbuję ustawić jakiś track i po włączeniu urządzenia wygląda na to, że ekran przestał być dotykowy :shock: :shock: . Wyświetla wszystko normalnie ale nie reaguje. :!: :!: Po zakupie zaktualizowałem, oprogramowanie przez stronę Garmina. Jakieś 3 miesiące temu.
Mam nadzieję, że się uda rozwiązać problem przed wyjazdem.
Jakieś pomysły :?: :?: :idea: :idea:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Montana 600
PostNapisane: Pn sie 05, 2013 2:38 pm 
Aktywny

Dołączył(a): Wt lut 24, 2009 10:37 am
Posty: 163
Hi !

Już po sprawie. Serwis Garmin załatwił co trzeba.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Montana 600
PostNapisane: So sie 24, 2013 10:21 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Wt gru 01, 2009 2:15 pm
Posty: 377
Lokalizacja: Gdańsk... chwilowo Norwegia
Trafiłem na bardzo fajny pokrowiec do Montany, firma się nazywa http://www.gizzmovest.com/ i mają pokrowce do całej masy garminów (kupiłem na amazonie). Oryginalnie przez pokrowiec przewleczona była linka, z tyłu pokrowca jest 8 otworków na tą linkę - linkę wyjąłem i przez otworki przeciągnąłem tratetki, trzyma się świetnie. Obudowa jest wykonana z twardej gumy, w środku cienka warstwa materiału. Problem jest tylko z włączaniem/wyłączaniem, trzeba albo odpiąć suwak i wyjąć gps-a, albo wcisnąć dość mocno przez pokrowiec w odpowiednim miejscu.

[ img ]

[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 3   [ Posty: 40 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL