Teraz jest Pt lis 24, 2017 2:58 am


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 5 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: problem z GP Mapą
PostNapisane: Cz cze 02, 2011 11:07 am 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Pn lis 08, 2010 2:18 pm
Posty: 334
Może ktoś doradzi - przypadek jest taki:

Rozpakowałem i zainstalowałem w kompie mapę GPMapa PL topo 2011, i w BaseCampie na kompie działa wszystko jak trzeba, tzn widać mapę na ekranie, można na jej podst. wyznaczać trasy, waypointy itd i przenosić je do GPS, można też z GPS ściągnąć ślad i wyświetlić go na owej mapie na ekranie komp.

Za pomocą MapInstall wgrałem bez problemu mapę do odbiornika (Oregon 450t), odbiornik widzi, że ma taką mapę (można ją wybrać w opcjach wyboru mapy), ale jej nie wyświetla

Próbowałem kombinować różnymi ustawieniami odbiornika - nie da się wyświetlić tej mapy.
Sam MapInstall jest tak prymitywny, że nie ma tam gdzie poszukać i pomieszać ustawieniami - ale wydaje mi się że problem jest gdzie indziej.

Dodam, że wgrywałem w ten sam sposób do odbiornika mapę Polska_100k_topo, (kt jednak nie obejmuje całego kraju) - i tę mapę odbiornik widzi i wyświetla jak trzeba.

Co jest nie tak?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem z GP Mapą
PostNapisane: Cz cze 02, 2011 11:34 am 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Wt mar 23, 2010 9:06 pm
Posty: 346
Lokalizacja: Włocławek
a czemu nie za pomocą mapsource ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem z GP Mapą
PostNapisane: Cz cze 02, 2011 11:52 am 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Pn lis 08, 2010 2:18 pm
Posty: 334
Map Source mam na kompie, ale w ogóle nie widzi tych map - nie da się otworzyć GP Mapy w MS (ani innych) - coś chyba z nim jest nie tak,
więc otwieram i wyświetlam mapy BaseCampem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem z GP Mapą
PostNapisane: Cz cze 02, 2011 12:08 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Wt mar 23, 2010 9:06 pm
Posty: 346
Lokalizacja: Włocławek
przeinstaluj Ms na najnowszy - powinno chodzić bez problemu

jak nie ruszy to zainstaluj MS na innym kompie [a starego przeinstaluj] i prześlij nim i będzie git
wg mnie to jest ten problem


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: problem z GP Mapą
PostNapisane: Cz cze 02, 2011 1:24 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Pn lis 08, 2010 2:18 pm
Posty: 334
Dzięki - spróbuję tą metodą, chociaż wydawało mi się że mam nowego MS

Ta druga mapa zadziałała z Basecampa bez problemów, a w MS w ogóle jej się nie da otworzyć


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 5 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL