Teraz jest Cz lis 23, 2017 8:15 am


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 29 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: So mar 31, 2012 1:04 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lis 04, 2009 6:52 pm
Posty: 1970
Lokalizacja: Kraków-Warszawa
Mam wyprowadzone zasilanie na małe usb pod 62 -kę oryginalnym kablem Garmina
[ img ]
niestety musiałem zrobić na nim włącznik gdyż bardzo szybko utleniały sie styki w złączu ( 60 csx którego nadal posiadam miał to lepiej rozwiązane okrągła 4-pinowa duża wtyczka przeżyła 5 sezonów off-u [ img ]
, czasem wszystko było zaklejone błotem ) :( ( pierwszego nie dało się uratować, po kilku zaledwie miesiącach ) Jazda na akku jest fajna, jednak nie daje tego komfortu, co jazda cały czas z podświetleniem ekranu ... Polecam takie rozwiązanie : mam w motocyklu na stałe wpiętą ładowarkę ( modelarską która ma możliwość zmiany prądu ładowania oraz wybór li-pol NiMh czy też zwykłe ogniwa , przy pomocy przejściówek ładuję wszystko co potrzeba ( paluszki , camerkę sony , canona g9, contoura poprzez usb , a także intercomy ) zarówno w czasie jazdy jak i na postoju :lol: tak naprawdę problemu nie ma !


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: So mar 31, 2012 2:24 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N wrz 16, 2007 8:29 pm
Posty: 7799
Lokalizacja: Szczecin
Piotr - to mocowanie dla 60-tki to jakaś własnoróba..?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: So mar 31, 2012 7:16 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N gru 18, 2011 4:50 pm
Posty: 1700
Lokalizacja: Kwidzyn
Czy w tym modelu jest opcja "prowadź do" (mapa drogowa)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: So mar 31, 2012 7:43 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lis 04, 2009 6:52 pm
Posty: 1970
Lokalizacja: Kraków-Warszawa
Tak , gdyż my w małych Ktmach wozimy to wg. mojego patentu na zbiorniku [ img ]
To akurat jest jedno z pierwszych , idea jest taka że jest to miejsce najmniej narażone na uszkodzenia , mało tego wożenie na kierownicy skutkować może kilkoma poważnymi problemami np. implanty , a to nie są tanie rzeczy :)
[ img ]
Dla moich kolegów wykonałem kilka takich mocowań , śmiejąc się z mocowania TT :lol: [ img ]
Miałem kiedyś propozycje produkcji , ale ja mam już zawód a to była przyjemność ...
[ img ]
Uchwyt TT nie nadaje się w to miejsce bo jest za długi i grozi amputacją jąder :( moje mocowania są elastyczne i nikomu nic przez lata nie stało się ani z narządami ani z Gps-em :lol:
Więc chyba się sprawdziło , teraz jest to mocowanie Ram , więc moja idea przestała być zasadna i zkończyłem rzezbę w carbonie i alu . Wozimy je nadal jednak w tym samym miejscu .
Podoba się ? :wink:
Oczywiście wszystkie kawałki polietylenu użyte do produkcji pochodzą z KTM-a :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: So mar 31, 2012 9:58 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N wrz 16, 2007 8:29 pm
Posty: 7799
Lokalizacja: Szczecin
jak by któryś z Twych kolegów chciał się pozybyć to ja chętnie nabędę, z tym że bez polipropylenów, bo i tak u mnie musi pójśc na kieronicę


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: So mar 31, 2012 10:06 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lis 04, 2009 6:52 pm
Posty: 1970
Lokalizacja: Kraków-Warszawa
Licencja i zasady są takie że można to tylko dostać , nie jest na sprzedaż :) straciłem z nimi kontakt trochę z powodu zbyt szybkiej jazdy i niechęci do przerw na papierosa (mojej) :lol: a tak na poważnie robi ram coś takiego jak mam teraz do 62 i do 60-ki , gdybym to wiedział , pewnie nie bawił bym się po kilkanaście godzin w snycereczkę ! ale cóż to był taki popis :wink: z drugiej strony za 150 można kupić zamykanego na klucz TT , a skoro ma być na kierę , do dużego to bez różnicy .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: So sie 18, 2012 7:31 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Pt lis 18, 2011 10:45 pm
Posty: 287
Lokalizacja: Paniówki
A ja mam takie pytanie, jak się Wam zachowuje 62ka jak jedziecie na azymut?
Mi to kompas lata jak szalony od drgań motocykla, muszę się zatrzymać i wtedy dopiero jest ok.
Przy jeździe po śladzie nie ma problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: N sie 19, 2012 7:05 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Moj smiga jak zly. Probowales kalibrowac jeszcze raz kompas?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: Wt kwi 15, 2014 6:37 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pn maja 16, 2011 7:50 pm
Posty: 933
Lokalizacja: Gostyń
odgrzewam kotleta
panowie taki komunikat mi się wyświetla i wtedy już dooopa ….
[ img ]
nie działają żadne przyciski i muszę wyłączyć i włączyć ponownie
czy ja mam nie tak coś w ustawieniach ??


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: Śr kwi 16, 2014 9:56 am 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pn maja 16, 2011 7:50 pm
Posty: 933
Lokalizacja: Gostyń
up…..
ponawiam pytanie ….
naprawdę nikt nie wie jak zmienić ustawienia ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: Śr kwi 16, 2014 9:58 am 
Zadomowiony

Dołączył(a): Cz paź 20, 2011 10:55 am
Posty: 98
Lokalizacja: O! Pole...
Moim zdaniem to nie wina ustawień. Raczej zwarcie na pinie w gnieździe USB - garmin "myśli" że jest podpięty do kompa, stąd komunikat...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: Śr kwi 16, 2014 10:01 am 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pn maja 16, 2011 7:50 pm
Posty: 933
Lokalizacja: Gostyń
problem polega na tym że to się dzieje na bateriach ….


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: Śr kwi 16, 2014 10:06 am 
Zadomowiony

Dołączył(a): Cz paź 20, 2011 10:55 am
Posty: 98
Lokalizacja: O! Pole...
To nic nie zmienia. Sprawdź to gniazdo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GSMAP62st - kilka pytań laika
PostNapisane: Śr kwi 16, 2014 10:23 am 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pn maja 16, 2011 7:50 pm
Posty: 933
Lokalizacja: Gostyń
a jak to ustrojstwo sprawdzić ? ….


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 29 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL