Teraz jest Śr cze 19, 2019 3:00 am


Napisz wątekOdpowiedz Strona 7 z 36   [ Posty: 531 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 36  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 12:38 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
akcent napisał(a):
Pytanie do posiadaczy 60csx pozycjonowanego jako naręęczniak outdoorowy- jak radzicie sobie z zasilaniem na dłuższych wyjazdach?. Wiem, że dwa paluszki AA dają "prąd" na 18 godzin (katalogowo). Zakładając tygodniowy wypad na Ukrainę, spanie w górach itd to czy zabieracie 5 kompletów paluszków bez ładowarki czy 2 komplety z ładowarką (będzie to większe i cięższe). Pytam o tygodniowy wyjazd, choć widziałem to urządzenie przy wypadzie do Stanów.
Czy ktoś podejmował próby zasilania z instalacji motocykla?


Tak Akcent
Obecnie mam podlaczony 60 csx za pomoca kabla
60 jest montowana do uchwytu Touratech
Z tylu uchwyt ma specialne miejsce na to aby zamotowac kabel tak aby trzymal sie i nie wyskakiwal podczas jazdy z urzadzenia
druga czesc kabla jest zakonczona gnizdem BMW ktore wkladam do kokpitu Touratech ktory jest zamocowany w kolo zegarow
To taka aluminiowa pokrywa ktora wypelnia miejsce pomiedzy zegarami i gniazdem pradu ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 12:47 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
Dominik

EX1 juz napisal o zaletach seri 276-478

co do minusow
Antena slupkowa- moze zostac zastapinona mocniejsza zewnetrzna antena ..
co do kart - to zgoda ..(karty garmina nie sa tanie (cena 600 zl..) W usa cena karty 512 MB to 120$
EX1- pisal tez ze co dla niektorych moze byc problemem brak bluetooth- to tez mozna rozwiazac dokupujac przekaznik bluetooth ktory mozna podlaczyc do
dniazda audio out w GPSMap . :D :D

478 przychodzi z zestawem samochodowym


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 2:58 pm 
Aktywny

Dołączył(a): Pt lis 09, 2007 2:31 pm
Posty: 131
Lokalizacja: Krasny Las
sum napisał(a):
nie wyobrażam sobie jeździć na moto bez zasilania - podświetlenie wtedy wyłącza się po chwili a w słoneczny dzień czy w nocy to jest bardzo ważne


Zależy, jak sobie ustawisz, u mnie podświetlenie jest włączone cały czas. Jeżdżę od dwóch lat na akumulatorach i nigdy mi prądu nie brakowało.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 3:02 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): So kwi 19, 2008 10:05 pm
Posty: 509
Lokalizacja: Wrocław/Dobczyce/Brzączowice
Hej-ho.

Ja mam takie pytanko dla znawcow tematu...

Garniak 60 csx ... czy jest mozliwe aby kursor polozenia (czyli aktualna pozycja) sama przesuwala sie w trakcie przemieszczanaia ( tak jak w samochodowych gps ). Czy musze recznie przewijac mape?

Dziekuje za uwage.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 3:07 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Wt wrz 01, 2009 7:13 pm
Posty: 501
Lokalizacja: Stolica
michur napisał(a):
Hej-ho.

Ja mam takie pytanko dla znawcow tematu...

Garniak 60 csx ... czy jest mozliwe aby kursor polozenia (czyli aktualna pozycja) sama przesuwala sie w trakcie przemieszczanaia ( tak jak w samochodowych gps ). Czy musze recznie przewijac mape?

Dziekuje za uwage.

U mnie przewija sie w trakcie jazdy...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 4:04 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): So kwi 19, 2008 10:05 pm
Posty: 509
Lokalizacja: Wrocław/Dobczyce/Brzączowice
A wiec nie pozostaje mi nic innego jak zadac pytanie .... JAK ?

Napisz funkcje po funkcji...dzieki.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 4:21 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Śr sty 13, 2010 1:37 pm
Posty: 302
Lokalizacja: Warszawa
sum napisał(a):
podświetlenie wtedy wyłącza się po chwili a w słoneczny dzień czy w nocy to jest bardzo ważne


W dzień w słońcu na 60CSX widać rewelacyjnie, żadne podświetlanie jest nie potrzebne.
Jak nie masz kabla ( koszt 180zł... ) to paluszki można kupić wszędzie.
Jedna para starcza spokojnie na min 2 dni jazdy.




michur napisał(a):
A wiec nie pozostaje mi nic innego jak zadac pytanie .... JAK ?


Z 'difoltu' sie przesuwa, jak zaczniesz jeździć po mapie przyciskami to przestaje sie przesuwać, wtedy kliknij quit i wróci do poprzedniej pozycji, czyli pozycja w środku.
Jeżeli masz inaczej to znaczy że coś masz przestawione i musisz pogrzebać w opcjach nawiagacji. Zobacz, jak to nie zadziała to pogrzebie u siebie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 7:12 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Wt mar 23, 2010 9:06 pm
Posty: 346
Lokalizacja: Włocławek
wicia napisał(a):
sum napisał(a):
podświetlenie wtedy wyłącza się po chwili a w słoneczny dzień czy w nocy to jest bardzo ważne


W dzień w słońcu na 60CSX widać rewelacyjnie, żadne podświetlanie jest nie potrzebne.
Jak nie masz kabla ( koszt 180zł... ) to paluszki można kupić wszędzie.
Jedna para starcza spokojnie na min 2 dni jazdy.

ja wolę jednak podświetlonego - przewód kosztuje 99 zł z przesyłką więc nie ma na czym oszczędzać


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 7:30 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Śr cze 25, 2008 3:48 pm
Posty: 518
Lokalizacja: Kąty Wrocławskie
sum napisał(a):
ja wolę jednak podświetlonego - przewód kosztuje 99 zł z przesyłką więc nie ma na czym oszczędzać


Eeeeeee, nic nie kosztuje... bierzesz kabel USB z aparatu foto i kupujesz w elektronicznym taką przejściówkę zapalniczka->USB, automatycznie ma to stabilizator 5V i dzida


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 7:38 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Śr sty 13, 2010 1:37 pm
Posty: 302
Lokalizacja: Warszawa
sum napisał(a):
ja wolę jednak podświetlonego - przewód kosztuje 99 zł z przesyłką więc nie ma na czym oszczędzać


Mogę linka prosić? za tą cenę z chęcią zakupie :)
Mówimy o tym kablu? http://www.touratech.com/shops/001/prod ... db1c09c6ad


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 7:56 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Cz mar 12, 2009 4:16 pm
Posty: 1237
Lokalizacja: Małopolska
Myślę, że Sum-owi chodziło o ten kabelek
[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 8:12 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Wt mar 23, 2010 9:06 pm
Posty: 346
Lokalizacja: Włocławek
koziarz napisał(a):
Myślę, że Sum-owi chodziło o ten kabelek
[ img ]

dokładnie - ja ładnie poprosiłem w salonie to free mi zamontowali 2 gniazda "normalne" - jedno pod siedzeniem a drugie przy kierownicy - nie miało to żadnego wpływu na wynegocjowane wcześniej ceny
http://allegro.pl/item1037571243_zasilacz_samochodowy_garmin_gps_60_gpsmap_60_fv.html
z przesyłką 99 zł brutto ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 8:17 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Śr sty 13, 2010 1:37 pm
Posty: 302
Lokalizacja: Warszawa
Dzięki za info.
Ja mam tylko małe gniazdo. Ale nawet z przeróbką wyjdzie taniej.
A nie wiecie czy gdzieś można dokupić wtyczkę BMW CAN-BUS?
To ma jakąś polską nazwę?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 8:28 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Wt mar 23, 2010 9:06 pm
Posty: 346
Lokalizacja: Włocławek
wicia napisał(a):
Dzięki za info.
Ja mam tylko małe gniazdo. Ale nawet z przeróbką wyjdzie taniej.
A nie wiecie czy gdzieś można dokupić wtyczkę BMW CAN-BUS?
To ma jakąś polską nazwę?

załóż normalne - będziesz chciał cokolwiek podłączyć innego - np. ładowanie fona to bez problemu a tak to zawsze pozostaje problem wtyczek ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Wybor GPS'a
PostNapisane: Pn maja 24, 2010 8:44 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): So mar 07, 2009 8:34 pm
Posty: 1089
sum napisał(a):
załóż normalne ...

U siebie w obu moto mam małe gniazda, więc zaopatrzyłem się w przejściówkę (wtyczka+przewód 15cm+gniazdo). Zaleta- wtyczka jest mała, drobna, wystaje jedynie 3cm ponad powierzchnię gniazda w motocyklu, resztę czyli właściwy zasilacz można przymocować w dogodnym miejscu np. do poprzeczki kierownicy. Gdy popatrzymy na wymiary wszelkich kabli zasilających, zawierających rożne układy, bezpieczniki, to jednak czuję się bezpieczniej, bo:
1. trudniej wyłamać małą wtyczkę
2. w razie wyłamania- jej koszt wielokrotnie mniejszy niż choćby takiego kabla zasilającego do Garmina


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 7 z 36   [ Posty: 531 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 36  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL