Teraz jest Śr lis 22, 2017 12:18 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 11   [ Posty: 162 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Lark FB 35 AT
PostNapisane: Wt paź 12, 2010 12:39 am 
Świeżak

Dołączył(a): Pt kwi 30, 2010 1:02 am
Posty: 11
Lokalizacja: W-wa
Witam,

Czy ktoś z uczestników forum miał jakieś doświadczania z nawigacją Lark FB 35 AT?
http://www.lark.com.pl/freebird35at.htm
http://www.lark.com.pl/dopobrania/Instr ... FB35AT.pdf
Sama cena dosyć zachęcająca (549 zł brutto), ale co naprawdę się za nią otrzymuje ...

Pozdrawiam
Jacek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: Wt paź 19, 2010 10:39 am 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt wrz 28, 2010 12:41 pm
Posty: 94
Lokalizacja: Szczecin
Dla jednej osoby, która chciałaby przetestować i opisać dokładnie wady i zalety larka, jestem w stanie wynegocjować lepszą cenę

gg: 9286663

Pozdrawiam Tomek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: Śr lis 10, 2010 9:22 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pn cze 01, 2009 8:11 pm
Posty: 746
Lokalizacja: Zakopane
ja bym chętnie spróbował. Jak by to była ew. cena?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: Cz lis 11, 2010 10:51 am 
Aktywny

Dołączył(a): Pt cze 19, 2009 2:22 pm
Posty: 191
Ja to widziałem w Auuachu, dość gruba obudowa w stosunku do 43.2 który mam ale solidniejsza z tyłu jakieś śruby zakręcające akumulator, czyli jak wymieniany akumulator można sądzić że przewidują że podziała dłużej jak bateria.

z lewej strony jest gumowany guzik on off wodoszczelny, z prawej jest przykrywany szczelną gumką gniazdo zasilania USB i przycisk reset, żeby podłączyć ladowanie trzeba je odchylić,
w trakcie deszczu woda wejdzie w styki trzeba jechac bez ładowania.

Ekran 3,5" było menu 3 ikony łatwe do wciskania w rękawicach, ikony wciskałem ale nic się nie działo chyba przywiesił się, chciałem zresetować ale nie miał rysika nie było czym go wcisnąć.
Wygląda odpornie na wstrząsy, ładowanie bym zalislikonował w gnieździe i zrobił rozpinaną szczelną przejściówkę, ale niefartownie reset jest obok gnaiazdka USB pokryć się by mógł silikonem.

To tyle na temat wstępnej oceny budy.
Podobno ma jakiś soft własny typowo pod turystykę, nie obejrzałem niestety.
Nie widziałem tez slotów na SD micro SD może ma pod klapką jak się śruby wykręci.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: Cz lis 11, 2010 10:58 am 
Świeżak

Dołączył(a): N kwi 04, 2010 8:10 am
Posty: 9
Lokalizacja: Czaplinek
Ten Lark na motocyklu pobiera zasilanie z uchwytu motocyklowego nie przez gniazdo USB tak jak kolega wyżej pisze ,nie potrzeba nic silikonować.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: Cz lis 11, 2010 11:09 am 
Aktywny

Dołączył(a): Pt cze 19, 2009 2:22 pm
Posty: 191
OO to może być ciekawa pozycja do naszych zastosowań.
Czekam z niecierpliwością na sprawdzenie softu szybkości działania jaki tam proc siedzi itp.
Jakieś zrzuty ekranu, czy dobrze widać go w słońcu, jak wszystko jest ok to chętnie zamienię swojego 43.2 za dopłatą :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: Cz lis 11, 2010 1:29 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pn cze 01, 2009 8:11 pm
Posty: 746
Lokalizacja: Zakopane
Nadal chętny do testów,
zniechęca Bluetooth który NIE łączy się z telefonem. W moim Zumo jest to rewelka, robi za centralkę między słuchawką a telefonem. Jeszcze kombinuję nad przekaźnikiem BT do podłączenia CB
Mazby


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: Pt lis 12, 2010 12:43 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt wrz 28, 2010 12:41 pm
Posty: 94
Lokalizacja: Szczecin
z plusów
- 2szt baterii
- slot miniSD pod klapką z uszczelką (działa AutoMapa)
- uchwyt motocyklowy (z ładowaniem) i samochodowy
- bluetooth łączył się ze słuchawką w kasku

minus, który znaleźliśmy na szybko to nieprecyzyjny przycisk zamykania ''X'' czasami ciężko było w niego trafić

mazby jak masz możliwość napisz do mnie na gg

Pozdrawiam Tomek


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: Pt lis 12, 2010 4:01 pm 
Świeżak

Dołączył(a): So lut 21, 2009 12:29 pm
Posty: 6
Lokalizacja: KRAKÓW
Witam.

Wszysko ładnie, tylko co na nim widać w słońcu?

Paweł R


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: Pt lis 12, 2010 6:13 pm 
Aktywny

Dołączył(a): Pn mar 15, 2010 8:51 pm
Posty: 129
wrzuccie pare fotek tego uchwytu moto, mocne to to?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: So lis 13, 2010 10:54 am 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt wrz 28, 2010 12:41 pm
Posty: 94
Lokalizacja: Szczecin
magda_z_tanowa napisał(a):
wrzuccie pare fotek tego uchwytu moto, mocne to to?


niestety nie mam aparatu a w telefonie słaby, mogę pokazać na żywo


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: So lis 13, 2010 11:36 am 
Aktywny

Dołączył(a): Pt cze 19, 2009 2:22 pm
Posty: 191
motocombo jak masz dostęp, czy tam kumpel ma sklep z tymi zabawkami gps, to bierz cyfrówkę rób foty i opisz co myślisz w wolnej chwili, narobiłeś smaku i się wymigujesz, test musi zrobić praktyk motocyklista, podróżnik, ofrrołder - test- lakoniczny opis na wp czy onecie mało jest warty, prosimy :)

foty łatwo ładuje się tu: http://imageshack.us/

Parę zdań dopisz poniżej :)
Prosimy, i nalegamy:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: So lis 13, 2010 1:57 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Wt wrz 28, 2010 12:41 pm
Posty: 94
Lokalizacja: Szczecin
dzikm napisał(a):
to bierz cyfrówkę


Właśnie z tym jest kłopot, ewentualnie gdyby ktoś ze Szczecina chciał obfotografować sobie to zapraszam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: So lis 13, 2010 6:51 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Pn wrz 27, 2010 8:43 pm
Posty: 79
Lokalizacja: Częstochowa/Katowice
pytanie jak to sie bedzie mialo z AM bo mam jakieś larki samochodowe, dwa rozne modele i wywala automape.
moze to moja wina ale inne urządzenia działają bez klopotu a tutaj nie specjalnie.

oczywiscie zakup takich urządzeń można rozpatrywać tylko ze względu na możliwość wgrania nowego programu typu AM bo to co w oryginale to absolutnie odpada.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Lark FB 35 AT
PostNapisane: So lis 13, 2010 7:46 pm 
Świeżak

Dołączył(a): N kwi 04, 2010 8:10 am
Posty: 9
Lokalizacja: Czaplinek
Automapa będzie działać masz coś nie tak zrobione bo takich Lark-ów przeszło przez moje łapy kilkadziesiąt i na każdym działała bez problemu.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 11   [ Posty: 162 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 11  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL