Teraz jest Pt lis 24, 2017 1:56 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: GARMIN StreetPilot c310 i i3.
PostNapisane: Wt lis 20, 2007 12:17 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Wt lis 06, 2007 2:11 pm
Posty: 30
Lokalizacja: Warszawa
Witam. Ponieważ jestem "zielony" w temacie GPS, to chciałem się zapytać na forum fachowców. Chodzi mi o urządzenie GARMIN StreetPilot c310 MENU i komunikaty głosowe PL i GARMIN StreetPilot i3. Czy to jest coś warte jeśli chodzi o GPS na motor? Nie ukrywam że potrzebuję prosty taki system, który mi ułatwi podróżowanie chociażby po Polsce. Cena tych urządzeń kształtuje się na poziomie 400 - 500 zł. Przynajmniej za tyle znalazłem. Czy warto to kupić czy lepiej to olać i dołożyć pare złotych na lepszy? Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 20, 2007 3:48 pm 
Site Admin

Dołączył(a): Śr sty 03, 2007 9:02 pm
Posty: 3755
Lokalizacja: Wrocław
najbardziej zacheca cena tych odbiornikow, ale potrzebny bedzie pokrowiec poniewaz nie sa wodoodporne, podejrzewam ze nie maja akumulatora i pojawie sie drugi problem z kablem zasilajacym na motocyklu
jezeli uda Ci sie za niewiele wiecej kupic juz odbiornik wodoodporny (np. z serii 60 lub inny) to polecalbym raczej to rozwiazanie
inaczej by sprawa wygladala jezeli juz bys mial taki odbiornik to wtedy tylko bys go dozboil a tak kupisz nieuzbrojony itd j/w


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GARMIN StreetPilot c310 i i3.
PostNapisane: Wt lis 20, 2007 3:53 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lip 01, 2009 9:44 pm
Posty: 1936
Lokalizacja: Wrocław
Piter_07 napisał(a):
Witam. Ponieważ jestem "zielony" w temacie GPS, to chciałem się zapytać na forum fachowców. Chodzi mi o urządzenie GARMIN StreetPilot c310 MENU i komunikaty głosowe PL i GARMIN StreetPilot i3. Czy to jest coś warte jeśli chodzi o GPS na motor? Nie ukrywam że potrzebuję prosty taki system, który mi ułatwi podróżowanie chociażby po Polsce. Cena tych urządzeń kształtuje się na poziomie 400 - 500 zł. Przynajmniej za tyle znalazłem. Czy warto to kupić czy lepiej to olać i dołożyć pare złotych na lepszy? Czekam na odpowiedzi i pozdrawiam.


i3 to fajny klocek ale nie nadaje sie na motocykl i do polski.
poza tym przejrzyj starsze posty.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 21, 2007 2:37 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Wt lis 06, 2007 2:11 pm
Posty: 30
Lokalizacja: Warszawa
Wielkie dzięki za odpowiedzi. W takim razie mam pytanie. Jako fachowcy w tej dziedzinie jaki byście polecili typ i model GPS'u dla typowego amatora do jazdy turystycznej najczęściej po Polsce i ewentualnie na bliskie wypady zagraniczne np. na Słowacje itp.? Proszę o jakieś przykłady i ceny mniej więcej. Z góry dziękuję i pozdrawiam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 21, 2007 4:59 pm 
Aktywny

Dołączył(a): Pt paź 19, 2007 10:04 am
Posty: 125
Lokalizacja: Geneva, CH
Piter_07 napisał(a):
Wielkie dzięki za odpowiedzi. W takim razie mam pytanie. Jako fachowcy w tej dziedzinie jaki byście polecili typ i model GPS'u dla typowego amatora do jazdy turystycznej najczęściej po Polsce i ewentualnie na bliskie wypady zagraniczne np. na Słowacje itp.? Proszę o jakieś przykłady i ceny mniej więcej. Z góry dziękuję i pozdrawiam.


Mape kup. Powaznie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 21, 2007 5:17 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Wt lis 06, 2007 2:11 pm
Posty: 30
Lokalizacja: Warszawa
Mapy to ja już mam.:) To tak jakby jeździć cały czas Rometem i nie kupować np. Hondy Africa bo przecież Rometem też da się jeździć... Teraz chcę sobie ułatwić życie i kupić GPS'a jakiegoś prostego. No ale wiadomo, mapy też są ważne...Pozdro.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 21, 2007 6:15 pm 
Aktywny

Dołączył(a): Pt paź 19, 2007 10:04 am
Posty: 125
Lokalizacja: Geneva, CH
Piter_07 napisał(a):
Mapy to ja już mam.:) To tak jakby jeździć cały czas Rometem i nie kupować np. Hondy Africa bo przecież Rometem też da się jeździć... Teraz chcę sobie ułatwić życie i kupić GPS'a jakiegoś prostego. No ale wiadomo, mapy też są ważne...Pozdro.


To moze chcesz mojego 60CS, bo lezy na polce i kurzeje. Przyznam, ze zadko jest to niezbedne. Jako gadzet - super sprawa!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 21, 2007 6:19 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr sty 10, 2007 9:31 am
Posty: 1610
Lokalizacja: Częstochowa
Na motocykl polecam Tobie Garmin GPSMap60C(lub CS) - to starszy model, już nie produkowany, możesz go tanio znaleźć bo jakiś już czas temu pojawił się jego następca zupełnie zmieniony wewnątrz -60Cx.
Do tego potrzebny będzie uchwyt z Touratech-a (Holan) i kabel zasilający.
Do jazdy enduro kup City Navigator 9.0 (wersja nie-NT), zainstaluj dołączony do niego MapSource na kompie i masz naprawdę świetny turystyczny zestaw nadający się od bidy w samochodzie.

Jeśli pójdziesz jeszcze dalej to Garmin GPSMap 276 lub 278 są najlepszymi urządzeniami dla moto-podróżnika.
Dla mnie takie Zumo jest zbyt delikatne.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 21, 2007 6:45 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Wt lis 06, 2007 2:11 pm
Posty: 30
Lokalizacja: Warszawa
Znalazłem Garmin GPSmap 60csx gps NOWY mapy PL i Europy w cenie 1350 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało bo nie orientuje się w cenach zbytnio. http://www.allegro.pl/item267243550_garmin_gpsmap_60csx_gps_nowy_mapy_pl_i_europy.html
Opłaca się to kupić w tej cenie?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 21, 2007 7:18 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr sty 10, 2007 9:31 am
Posty: 1610
Lokalizacja: Częstochowa
Opłaca się. Sprawdź co to za mapa Polski. Wygląda na to, że będziesz zmuszony dokupić CN 9.0 NT. Obowiązkowo www.gpsmaniak.com o odbiornikach "made in USA".


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lis 21, 2007 8:10 pm 
Site Admin

Dołączył(a): Śr sty 03, 2007 9:02 pm
Posty: 3755
Lokalizacja: Wrocław
Piter_07 napisał(a):
Znalazłem Garmin GPSmap 60csx gps NOWY mapy PL i Europy w cenie 1350 zł. Nie wiem czy to dużo czy mało bo nie orientuje się w cenach zbytnio. http://www.allegro.pl/item267243550_garmin_gpsmap_60csx_gps_nowy_mapy_pl_i_europy.html
Opłaca się to kupić w tej cenie?


dobra cena ale cene robia mapy, sprawdz czy maja zolte kartki z 25znakowym kodem (wtedy bedziesz wiedzial ze to oryginaly) i sa od tego odbiornika,
najlepiej gdyby mapa Polski byla produktem GPmapy bo garminy najlepiej pracuja na mapach dedykowanych do nich


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lis 24, 2007 2:12 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Wt lis 06, 2007 2:11 pm
Posty: 30
Lokalizacja: Warszawa
Jeszcze mam pytanie: który z GPS'ów GARMINA jest lepszy, GPSMap 60CSX czy GPSMap 76CSX? Bo są do kupienia w cenie 60CSX za 1350 zl, a 76CSX za 1400 zl.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lis 25, 2007 11:12 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr sty 10, 2007 9:31 am
Posty: 1610
Lokalizacja: Częstochowa
Piter_07 napisał(a):
Jeszcze mam pytanie: który z GPS'ów GARMINA jest lepszy, GPSMap 60CSX czy GPSMap 76CSX? Bo są do kupienia w cenie 60CSX za 1350 zl, a 76CSX za 1400 zl.


Różnica polega na tym, że 76 jest odbiornikiem bardziej "morskim" (po wrzuceniu do wody unosi się na powierzchni), a 60 bardziej turystycznym.
I w zasadzie różnice się kończą. Wyświetlacz ten sam, antena ta sama (chociaż w 76 zasłonięta obudową), funkcje takie same (w 76 dodatkowo czasy pływów). Uchwyt z Touratecha w podobnej cenie.
Ja polecam 60-tkę (chociaż sam mam 76-tkę), bo łatwiej operować przyciskami, gdy GPS jest zamontowany na moto.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lis 25, 2007 11:59 am 
Początkujący

Dołączył(a): Wt lis 06, 2007 2:11 pm
Posty: 30
Lokalizacja: Warszawa
Wielkie dzięki za odpowiedź i podpowiedź. Tak też myślałem że niewielkie są różnice, bo i cena na to wskazuje. 60 CSX nawet bardziej mi się podoba, ale nie wiem jak to w praktyce wygląda pod względem chociażby wygody w użytkowaniu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lis 25, 2007 7:55 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Wt lis 06, 2007 2:11 pm
Posty: 30
Lokalizacja: Warszawa
AdvHP2rider napisał(a):
dobra cena ale cene robia mapy, sprawdz czy maja zolte kartki z 25znakowym kodem (wtedy bedziesz wiedzial ze to oryginaly) i sa od tego odbiornika,
najlepiej gdyby mapa Polski byla produktem GPmapy bo garminy najlepiej pracuja na mapach dedykowanych do nich


Czy te karteczki z 25-znakowym kodem to są "kupony" do wykorzystania na mapy (np. wpisuję numer kodu na jakiejś stronie w necie i ściągam mapę która mnie interesuję)? Czy urządzenie które kupię sam w np. USA powinno posiadać takie karteczki z kodami? Nie bardzo wiem o co chodzi. Czy mógłby ktoś mi to dokładniej wytłumaczyć.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 2   [ Posty: 16 ]
Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL