Teraz jest Pt lis 24, 2017 7:41 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 3   [ Posty: 38 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 19, 2007 4:14 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 02, 2007 10:39 pm
Posty: 1173
Lokalizacja: Lublin
consigliero napisał(a):
Pokój raczej nie został zawarty i chyba już do tego nie dojdzie , w takie przepychanki to mogłem się bawic w podstawówce natomiast gratuluję nabytku i zdobytej wiedzy.

http://www.garmin.pl/tech/index.php?mod ... 157&page=0


dzieki za linka


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 13, 2008 1:12 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N wrz 16, 2007 8:29 pm
Posty: 7799
Lokalizacja: Szczecin
beemer napisał(a):
AdvHP2rider napisał(a):
przepraszam Cie beemer rzeczywiscie pomylilem Twoje posty z consiliero
i macalik dobrze zauwazyles ze widac odleglosc do zwrotu a brakuje i zawsze brakowalo na ekranie glownym w zumo odleglosci do celu, w zamian za to dano czas przybycia do celu i o tym pisalem
chodzi mi o brak koniunkcji czyli "i"
ja zawsze ustawiam sobie jako najwazniejsze wlasnie te funkcje: odleglosc do zwrotu i do celu, ktorej brakuje mi w w/w odbiorniku a consiliero mnie zirytowal poniewaz uzywalem zumo zanim w polsce mozna go bylo nabyc w sieci dealerskiej i sam do mnie dzwonil z pytaniami o ten odbiornik, jak sie nim pracuje itd zanim go nabyl
wiec dobrze wie o co mi chodzilo w poscie bo na ekranie jego odbiornika (zumo 550 o ktorym piszemy) tez tego brakuje
beemer jeszcze raz przepraszam za pomylke

Chlopaki nic nie brakuje ..
Na zdjeciu ..w prawym dolnym rogu trzeba nacisnac palcem ..TURN IN..o odrazy pojawi sie to o co tak zaciekle tutaj wlczysz tomek ..
Dokladnie w jednym oknie bedzie po lewej mapa..a po prawej informacja ile do skretu i jaki czas..nie mylic tego do celu .:-)))))
Jesli chodzi o odleglosc do celu to tez nie jest to skomplikowane ..wystarczy nacisnac drugi od dolu przycisk po lewej stronie urzadzenia Zumo i pijawia sie kompas..z elewacja i odlegloscia do celu ..w 276 ciezko by bylo ten problem rozwiazac bo nie ma dotykowego ekranu a ciezko by bylo podczas jazdy naciskac wielektortnie kilka przyciskow ..wiec dlatego masz mozliwosc tej informacji na glownym wyswietlaczu ...Rozumiem tez ze sie do tego przyzwyczailes...ale uwierz mi to naprawde nie jest problem chlopaki o co tu walczycie ..:-))))
pozdrawiam

PS: co do przeprosin ..Przeprosiny przyjete ..


wiem ze temat w sumie juz zamkniety, ale ja tak w woli wyjaśnień bo prawde powiedziawszy siedziałem własnie sporo czasu i zgłebiałem temat tego słynnego dystansu do celu i muszę tutaj poprzec zdanie Tomka nie ma mozliwosci w zumo aby zobaczyc dystans do celu na głownym ekranie nawigacji

to co napisał beemer powyżej też jest chyba pomyłką, kliknięcie w lewy dolny przycisk "predkość" pzrenosi nas do komputera pokładowego grze rzeczywiście pod kompasem jest "dystans" ale nie dystans do celu a "dystans przebyty"

udało mi sie jednak znaleść w zumo ten nieszczęsny dystans do celu
-klikamy w górny banerek z napisem gdzie bedzie zwrot (np. wschód Herbowa) dostajemy sie do listy zwrotów, następnie na dole mamy przycisk mapa, tam mozemy zobaczyc całą trase na mapie, dystans i czas przyjazdu.

ot i rozwiązany problem..:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 13, 2008 3:01 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
Beemer pisal o TURN IN w(prawej dolnej czesci wyswietlacza).a nie SPEED
( w lewej dolnej czesci wyswietlacza)..:-))))


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 13, 2008 9:11 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N wrz 16, 2007 8:29 pm
Posty: 7799
Lokalizacja: Szczecin
beemer pisał:
Cytuj:
Jesli chodzi o odleglosc do celu to tez nie jest to skomplikowane ..wystarczy nacisnac drugi od dolu przycisk po lewej stronie urzadzenia Zumo i pijawia sie kompas..z elewacja i odlegloscia do celu ..


i ten przyisk polewej to własnie speed
przycisk po prawej "turn" prowadzi do listy zakretów nie ma tam kompasu, nie ma dystansu do celu

no chyba ze ja mam jakas okrojona wersje.:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 13, 2008 9:59 am 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pt lut 16, 2007 8:07 pm
Posty: 502
Lokalizacja: Trisiti
Juz nie przechodźmy po raz drugi tej samej dyskusji. plis :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 13, 2008 12:33 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
ex1
zwracam honor..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 13, 2008 5:25 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N wrz 16, 2007 8:29 pm
Posty: 7799
Lokalizacja: Szczecin
spoxik...


koniec tematu..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 13, 2008 8:35 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): N sty 20, 2008 8:16 pm
Posty: 339
Lokalizacja: Sosnowiec
Qrwa, dyskusja tak emocjonująca, ze zapomniałem po co tutaj wlazłem, szczęśliwie...to chyba historia!

Dużo spokoju ducha i radości panowie!


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 3 z 3   [ Posty: 38 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL