Teraz jest So lis 18, 2017 5:01 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 28 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 12, 2007 6:43 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lip 01, 2009 9:44 pm
Posty: 1936
Lokalizacja: Wrocław
graphia napisał(a):
znalazłem coś takiego
http://pasaz.onet.pl/PASAZ,feee389dffff ... Fp1019.xml

czy warto? cały czas przypominam, że nie mam worka pieniędzy na nawigację ;)


jesli juz, to lepiej to:
http://pasaz.onet.pl/PASAZ,feee389dffff ... Fp1019.xml
tansze mapy... ;)

albo to:
http://pasaz.onet.pl/PASAZ,feee389dffff ... Fp1019.xml


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 12, 2007 6:47 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr sty 24, 2007 9:11 am
Posty: 1395
Lokalizacja: z krzaczorów
Witam

Możesz też kupić starszy maodel GPSmap60c lub cx. Wszystkie mapy w formacie wektorowym (nawet bez plików .reg i .tdb) wgrasz pogramem sendmap20 (bez routingu ale mapy nie komercyjne zwykle go nie mają a jak jest to są zwykle rozpowszechniane z gotową instalką pod Mapsuorca).
Map sieci jest bez liku, możesz zrobić własne jak masz czas i chęci.

Wadą mała czułość anteny (lasy, góry).
Można jechać bez zasilania z instalacji tylko włuz kawałek gombki do pojemnika na baterie.

Pozdr
rr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 12, 2007 7:00 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pt lut 16, 2007 8:07 pm
Posty: 502
Lokalizacja: Trisiti
beemer napisał(a):

W US GPSMapa 60 CSx..to 330 $ ..wiec chyba podobna cena jest w Europie

pozdrawiam


A to mnie rozbawiłeś :-) :-)
Ta ceną w europie offcourse.

W europie wwszystko jest droższe i to duzo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 12, 2007 7:05 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
Gregor napisał(a):
beemer napisał(a):

W US GPSMapa 60 CSx..to 330 $ ..wiec chyba podobna cena jest w Europie

pozdrawiam


A to mnie rozbawiłeś :-) :-)
Ta ceną w europie offcourse.

W europie wwszystko jest droższe i to duzo.


SORRY ..nie chcialem .:-))))


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 12, 2007 9:19 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N paź 28, 2007 9:53 pm
Posty: 870
Lokalizacja: Bielsko-Biala
heh... widzę że nie znam się bardziej niż myślałem..... na razie najwięcej głosów ZA uzbierał Garmin serii 60. pewnie będę się za takowym rozglądał ale nie teraz.... może Św. Mikołaja przekonam ;)

EDIT:
nie wykluczam wożenia urządzenia w mapniku tankbagu(a)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 12, 2007 10:35 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
graphia napisał(a):
heh... widzę że nie znam się bardziej niż myślałem..... na razie najwięcej głosów ZA uzbierał Garmin serii 60. pewnie będę się za takowym rozglądał ale nie teraz.... może Św. Mikołaja przekonam ;)

EDIT:
nie wykluczam wożenia urządzenia w mapniku tankbagu(a)


Rozumie..ze jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasae...

Ale pomysl ..Sezon sie juz konczy ..teraz i tak tego GPS nie bedzie uzywal..
przeczekaj zime..dozbieraj troche pieniazkow i na wiosne kto wie moze juz bedzie kasa na 60 C Cx lub CSx..Po co wydawac kase na cos z czego nie bedziesz zadowolony ..a i tak wkoncy skusisz sie na ta 60..
Czasem warto poczekac i nie podejmowac decyzji pod wplywem emocji
Pozdrawiam
i zycze rozsadku


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lis 12, 2007 10:52 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N paź 28, 2007 9:53 pm
Posty: 870
Lokalizacja: Bielsko-Biala
beemer masz rację i zapewne tak zrobię. myślę że ten garmin 60 w ktorejś konfiguracji będzie odpowiedni... wiosna już niedługo ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 13, 2007 4:50 am 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Cz sty 11, 2007 9:33 am
Posty: 366
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Witam,
Ja rowniez zdecydowalem sie na modef 60 CSx, tylko, ze mam to szczescie, ze moge go kupic w US (jestem akurat tam na statku) doslownie za polowe ceny europejskiej http://www.adorama.com/GPGAGPSM60.html
Z poczatku mialem problem z platnoscia polska karta kredytowa i przeslaniem GPSa do agenta mojego statku w Stanach ale dzieki poradzie kolegi Beemer'a, zaby zmienic adres posiadacza karty kredytowej (dzieki za to!!! ) udalo mi sie w koncu go nabyc i juz jest w drodze :)) niedlugo sie zacznie zabawa i tak jak juz ktos wspomnial zajmie to sporo godzin :)
Wiem, ze niektore ze sklepow w USA przesylaja tez przesylki do Polski ale trzeba za to zaplacic okolo 100$ no i nie wiadomo czy u nas cla czasem nie dorzuca.
Podaje Ci takze link http://ale.gratka.pl/ogloszenie/719194_garmin_60csx_nowy_1gb_mapy_europy_lad.html
wiem, ze to o ponad 1000 PLN drozej niz ten Nuvi, o ktorym wspomniales ale na pewno taniej niz w wielu sklepach

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 13, 2007 7:45 am 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Cz sty 11, 2007 9:33 am
Posty: 366
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Witam,
Znalazlem troche informacji o tym jakbys chcial kupic GPSa poprzez internet w USA http://e-platnosci.23.pl/sklepy_internetowe.htm
i tu jeszcze o tym jak zmniejszyć prawdopodobieństwo oclenia przesyłki
http://e-platnosci.23.pl/faq.htm#clenie
A tutaj podaje linka do sklepow, ktore dokonuja przesylek poza USA
http://www.17photo.com/product.asp?id=0100056700
http://www.17photo.com/product.asp?id=0100042200
http://www.techonweb.com/products/productdetail.aspx?id=A002L2
i jest jeszcze wiele innych ale nie wiem czy przesylaja poza USA
http://www.nextag.com/Garmin-GPSMAP-60CSx-Handheld-88755094/prices-html
Jakbys nawet mial zaplacic clo + vat to i tak pewnie taniej Cie to wyniesie.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 13, 2007 8:41 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lip 01, 2009 9:44 pm
Posty: 1936
Lokalizacja: Wrocław
macalik napisał(a):
Witam,
Ja rowniez zdecydowalem sie na modef 60 CSx, tylko, ze mam to szczescie, ze moge go kupic w US (jestem akurat tam na statku) doslownie za polowe ceny europejskiej


chlopaki poczytajcie jeszcze o tym bo podobno amerykanskie garminy maja wgrana inna mape bazowa ktora jest niewymienialna...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 13, 2007 9:59 am 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Cz sty 11, 2007 9:33 am
Posty: 366
Lokalizacja: Stargard Szczeciński
Witam,
Przed kupnem sam sie tym martwilem, ze odbiorniki kupione w USA maja wgrane mapy bazowe USA w pamieci wewnetrznej i podobno w zaden sposob nie da sie ich zamienic na europejskie.
Ale!!! Pewien Pan rozwiazal ten problem:)
Na stronie GPS Maniaka jest opisane jak to zrobic
http://gps.astronet.pl/new/gps.htm
Opis ten znajduje sie w zakladce: odbiorniki turystyczne - Garmin GPS Map 60CSX

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 13, 2007 10:34 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lip 01, 2009 9:44 pm
Posty: 1936
Lokalizacja: Wrocław
macalik napisał(a):
Witam,
Na stronie GPS Maniaka jest opisane jak to zrobic
http://gps.astronet.pl/new/gps.htm
Opis ten znajduje sie w zakladce: odbiorniki turystyczne - Garmin GPS Map 60CSX
Pozdrawiam


"W przypadku "zwykłej" 60CS, do pamięci której nie wchodzi nawet cała GPMapa byłby to problem, ale w przypadku 60CSx z kartą pamięci - można się pokusić o odpowiednie spreparowanie mapy bazowej wgrywanej do odbiornika. Mapkę taką - pochodzącą z garminowskiego iQUE - zrobioną bez zbędnego routingu i bez indeksacji miast (tu mam przecież GPMapę 4.o) wpiąłem do MapSource"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lis 13, 2007 10:42 am 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pt lut 16, 2007 8:07 pm
Posty: 502
Lokalizacja: Trisiti
Mam 60Csx zarówno wersję USA i Europejską. Faktycznie mają rózne mapy bazowe i nie mozna ich zmienić. Ale ten kto chce jeździć na mapach bazowych tak naprawdę nie potrzebuje garmmina. Mapa bazowa może służyć do zorientowania się na jakim jesteś kontynencie.

Co do "nakładek" jak to nazwał consigliero, taka właśnie jest idea wszystkich odbiorników z możliwością wgrywania map.

Wgrywasz swoją "nakładkę: i cieszysz się dokładną mapą.
I od Ciebie zależy czy dograsz sobie mapę bazową czy szczegółowy plan smoka na wawelu :-)

Nie pisz Marek o komplikacjach tematu, bo tak na prawdę ich nie ma. Jeżeli ktoś jest zupełnie zielony to z każdym GPS-em będzie miał na początku problemy.
To nie telewizor -> włączasz i masz :-)


Ostatnio edytowano Wt lis 13, 2007 10:43 am przez Gregor, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 2   [ Posty: 28 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL