Teraz jest Pn lis 20, 2017 12:50 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Pt paź 30, 2009 9:16 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Cz mar 12, 2009 4:16 pm
Posty: 1237
Lokalizacja: Małopolska
beemer napisał(a):
Moze nawigowac po sladach ..ale musza one byc przekonwertowane do trasy .

Dobrze, ale czy jak nie będzie na mapie żadnej drogi to czy poprowadzi nas śladem czy przeciągnie do najbliższej drogi? co może zupełnie zmienić wygląd trasy


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Pt paź 30, 2009 10:04 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): So sie 02, 2008 9:12 pm
Posty: 1524
Lokalizacja: Polska
koziarz napisał(a):
beemer napisał(a):
Moze nawigowac po sladach ..ale musza one byc przekonwertowane do trasy .

Dobrze, ale czy jak nie będzie na mapie żadnej drogi to czy poprowadzi nas śladem czy przeciągnie do najbliższej drogi? co może zupełnie zmienić wygląd trasy


Jak przekonwertuje na trase, a na mapie nie bedzie żadnej drogi to przeciągnie do najbliższej drogi (wyznaczy nowa uwzględniając Start i Koniec). Dlatego funkcja TracBack ma wiele zalet bo wyświetli ślad nawet gdy nie ma dróg na mapie i wtedy jak po sznureczku jedziesz moto


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Pt paź 30, 2009 10:06 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Cz mar 12, 2009 4:16 pm
Posty: 1237
Lokalizacja: Małopolska
spozo napisał(a):
koziarz napisał(a):
beemer napisał(a):
Moze nawigowac po sladach ..ale musza one byc przekonwertowane do trasy .

Dobrze, ale czy jak nie będzie na mapie żadnej drogi to czy poprowadzi nas śladem czy przeciągnie do najbliższej drogi? co może zupełnie zmienić wygląd trasy


Jak przekonwertuje na trase, a na mapie nie bedzie żadnej drogi to przeciągnie do najbliższej drogi (wyznaczy nowa uwzględniając Start i Koniec). Dlatego funkcja TracBack ma wiele zalet bo wyświetli ślad nawet gdy nie ma dróg na mapie i wtedy jak po sznureczku jedziesz moto

no właśnie czyli to co tygryski lubią najbardziej ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Pt paź 30, 2009 6:10 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
spozo napisał(a):
koziarz napisał(a):
beemer napisał(a):
Moze nawigowac po sladach ..ale musza one byc przekonwertowane do trasy .

Dobrze, ale czy jak nie będzie na mapie żadnej drogi to czy poprowadzi nas śladem czy przeciągnie do najbliższej drogi? co może zupełnie zmienić wygląd trasy


Jak przekonwertuje na trase, a na mapie nie bedzie żadnej drogi to przeciągnie do najbliższej drogi (wyznaczy nowa uwzględniając Start i Koniec). Dlatego funkcja TracBack ma wiele zalet bo wyświetli ślad nawet gdy nie ma dróg na mapie i wtedy jak po sznureczku jedziesz moto



A co z funkcja navigate off-road i wylaczeniem automatycznej kalkulacji .????


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Pt paź 30, 2009 6:18 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr sty 10, 2007 9:31 am
Posty: 1610
Lokalizacja: Częstochowa
"navigate off-road i wylaczeniem automatycznej kalkulacji " - to ile wtedy max. punktów może mieć ślad?
Pytam pod kątem szlaku transpolskiego - chcę go tak zapisywać, by można było nawigować w zumo bez dróg.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Pt paź 30, 2009 6:38 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
Dominik napisał(a):
"navigate off-road i wylaczeniem automatycznej kalkulacji " - to ile wtedy max. punktów może mieć ślad?
Pytam pod kątem szlaku transpolskiego - chcę go tak zapisywać, by można było nawigować w zumo bez dróg.



Witaj Dominik

Gdzies juz pisalem ze Zumo suportuje zapis 20 sladow i kazdy z tych sladow moze miec zapisane 10 tys.punktow.

Sek w tym ze Zumo nie suportuje wyswietlania i nawigacji sladow.jak to wystepuje np . w przypadku 60csx lub 276C .

Aby nwigowac musisz slad przekonwertowac do trasy a co za tym idzie tracisz wszystkie te informacje ktore zapisuje slad..

Z chwila kiedy Zumo zrobi konwercje do trasy mozesz zapisac to w ulubionych i nawigowac z wylaczona funkcja automatycznej kalkulacji .

Nie jestem pewien czy o taka odpowiedz Ci chodzilo ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Pt paź 30, 2009 11:48 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
deltamotor1 napisał(a):
W opisie urządzenia napisano że rejestruje ślady i może ich zapisać 10 ,ale nie można nawigować po tych śladach :( tzn że będzie pokazywał ślad na mapie lecz nie będzie pokazywał skrętów, odległości itp? jak to jest? może ktoś to objaśni bo nie wiem...


Sorry ..ale dopiero teraz zainteresowalem sie tym 620 i troche poszperalem w necie
W urzadzeniu napisano ze
Rejstruje 10 tys.punktow i 20 sladow (tylko i wylacznie w opcji marine)
10 tys. punktow i nie zapisuje sladow na wewnetrzny HD w opcji automotive..
Rejstruje 20 tras w marine obcji i 10 tras w automotive obcji..

Tak ze w tym przypadku nawigacja po terenie ze sladem kopletnie odpada

Tak sie zastanawiam dlaczego akurat zainteresowales sie wlasnie tym modelm
Ktory jesli chcesz uzywac do nawigacji Off-road i do tego co napisales.w ogole sie nie nadaje


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Cz mar 24, 2011 11:11 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 16, 2007 7:39 am
Posty: 2517
Lokalizacja: ZKA
beemer napisał(a):
Tak ze w tym przypadku nawigacja po terenie ze sladem kopletnie odpada
Tak sie zastanawiam dlaczego akurat zainteresowales sie wlasnie tym modelm
Ktory jesli chcesz uzywac do nawigacji Off-road i do tego co napisales.w ogole sie nie nadaje

Wydaje mi się że mozna na 620 nawigować po śladzie w trybie morskim. Może mapa pokazująca ląd, nie będzie zbyt piękna ale jak mamy ślad, to nam to nie przeszkadza, bo jedziemy jak po sznurku.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Pn mar 28, 2011 1:47 pm 
Site Admin

Dołączył(a): Śr sty 03, 2007 9:02 pm
Posty: 3755
Lokalizacja: Wrocław
mam 620 z wgranymi mapami ladowymi w trybie morskim, wygladaja ok Louis


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Pt kwi 29, 2011 9:22 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt mar 03, 2009 5:40 pm
Posty: 2678
Lokalizacja: Stolyca
Dopra kazał mi kupić Garmina 620 więc kupiłem. Powiedział, że jest najlepszy do off roadu z nowych garniaków:):) Ja się nie znam ale za Doprą lubię jeździć bo fajnie nawiguje:).
Boję się jednak, że jeden z argumentów jaki przemawiał za zakupem odpadł. Jasność obrazu już chyba nie jest taka dobra jak w poprzednikach ze względu na folię dotykową.

Jak na razie walczę z mapami:)

Tomek jakiego użyłeś mocowania?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Pt kwi 29, 2011 9:29 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn sie 18, 2008 8:31 am
Posty: 2659
Lokalizacja: Poznań
Pretor napisał(a):
Dopra kazał mi kupić Garmina 620 więc kupiłem.

tak, doradziłem i teraz będzie na mnie :) Spokojnie, musisz trochę go ogarnąć, na początku też się motałem z 2610, już nie powiem jaki byłem zakręcony przy 478. Po tym jak je poznałem jestem zadowolony, mapy, ślady wszystko gra. Na początku też miałem małe problemy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: N maja 01, 2011 7:56 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt mar 03, 2009 5:40 pm
Posty: 2678
Lokalizacja: Stolyca
Obecnie zainstalowałem GPmape 2010 i urządzenie działa poprawnie zarówno w trybie Rejs jak i Jazda. Mapa routowalna.

W trybie Rejs jest to czego oczekuję. Tworzy ślad, który można zapisać jako ślad lub trasę. W każdej chwili można powrócić do śladu i nawigować z każdej jego strony.

Obecny problem to jak wrzucić ślady z Mapsourca do 620 w tryb morski bo na razie mi nie idzie?

Tomek Ty miałeś kontakt z tym urządzeniem. Może coś podpowiesz?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Wt maja 03, 2011 9:12 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt mar 03, 2009 5:40 pm
Posty: 2678
Lokalizacja: Stolyca
Po wielu godzinach:

- każdą mapę z rozszerzeniem .img można przerobić i wrzucić w tryb REJS
- można wysyłać trasy, ślady z Mapsourca do urządzenia i na odwrót
- w trybie Jazda mamy normalną nawigację samochodową (GPMAP, CiTY Navigator itp) z możliwością wytyczania TRASY w MS oraz zapisu w urządzeniu przejechanej trasy i śladu.
- w trybie Rejs mamy możliwość wrzucania z PC śladów i tras i zapisywanie śladów podczas jazdy oraz nawigowanie po śladzie z każdej jego strony.

Teraz jeszcze muszę się nauczyć przygotowywania map skanowanych i wtedy zacznie się przygoda w nawigowaniu:)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Cz cze 09, 2011 3:39 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N maja 10, 2009 6:56 pm
Posty: 405
Lokalizacja: Piaseczno
Pretor, jak po miesiącu używania? (wrażenia, ocena, etc.)
Może jednak zostać przy mapie ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Cz cze 09, 2011 3:48 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt mar 03, 2009 5:40 pm
Posty: 2678
Lokalizacja: Stolyca
Wstępnie jestem zadowolony. Długo trwało konstruowanie stelaża więc testy dopiero od kilku dni.

http://a4.sphotos.ak.fbcdn.net/hphotos- ... 7668_n.jpg


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL