Teraz jest Śr lis 22, 2017 8:17 am


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: GPS garmin 620
PostNapisane: Śr wrz 16, 2009 5:30 pm 
Aktywny

Dołączył(a): N lut 08, 2009 7:58 pm
Posty: 141
Lokalizacja: OLEŚNICA
W opisie urządzenia napisano że rejestruje ślady i może ich zapisać 10 ,ale nie można nawigować po tych śladach :( tzn że będzie pokazywał ślad na mapie lecz nie będzie pokazywał skrętów, odległości itp? jak to jest? może ktoś to objaśni bo nie wiem...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Śr wrz 16, 2009 7:29 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): So sie 02, 2008 9:12 pm
Posty: 1524
Lokalizacja: Polska
deltamotor1 napisał(a):
W opisie urządzenia napisano że rejestruje ślady i może ich zapisać 10 ,ale nie można nawigować po tych śladach :( tzn że będzie pokazywał ślad na mapie lecz nie będzie pokazywał skrętów, odległości itp? jak to jest? może ktoś to objaśni bo nie wiem...


Ślad zbiór punktów o określonych współrzędnych geograficznych zapisanych automatycznie przez odbiornik - zbiór punktów tworzących przebytą trasę.
A skręty pokazuje trasa - trasa to wyznaczona na podstawie mapy droga do przebycia - w najprostszym przypadku - od punktu A do B po wyznaczonych drogach. Na podstawie wyznaczonej trasy GPS określi odległość do punktu docelowego, aktualna prędkość podczas jazdy etc. Oczywiście wszystko zależy od możliwości urządzenia GPS, jego oprogramowania i wgranych map (mapa musi posiadać funkcje autoroutingu)

Szczegóły znajdziesz tu: http://gpsmaniak.com/new/faq.htm


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Śr wrz 16, 2009 8:45 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
Czyli ślad jest, ale nie ma opcji TRACK BACK. Już ktoś mądrzejszy tu pisał, że instrukcja od Streetpilotów i Gpsmapów to była książka, a nie jak do zumo, 3 kartki na krzyż. Szkoda bo to bardzo fajna opcja ten track back.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Śr wrz 16, 2009 9:01 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn sie 18, 2008 8:31 am
Posty: 2659
Lokalizacja: Poznań
rambo napisał(a):
Czyli ślad jest, ale nie ma opcji TRACK BACK. Już ktoś mądrzejszy tu pisał, że instrukcja od Streetpilotów i Gpsmapów to była książka, a nie jak do zumo, 3 kartki na krzyż. Szkoda bo to bardzo fajna opcja ten track back.


A w 2610 jest taka opcja jak powrót po śladach?, a swoją drogą rambo to wgrałem na Garmina UMPpcPL do urządzenia, jest lepsza niż GPmapa Topo............


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Cz wrz 17, 2009 12:03 am 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
No niestety, ubolewam, ale nie ma :? Nawet proste garminy typu quest to ma i wiele innych rzeczy której zumiaki nie mają.
W 2610 tylko tego mi brakuje i sirfstar3 :D

Gpmapa Topo to też taka se. Ale jak ktoś łazi po górach to baja.
Na boczne drogi super jest city navigator, choćby 2009 :)


Ostatnio edytowano Cz wrz 17, 2009 8:22 am przez rambo, łącznie edytowano 1 raz

Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Cz wrz 17, 2009 12:05 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lip 01, 2009 9:44 pm
Posty: 1936
Lokalizacja: Wrocław
rambo napisał(a):
No niestety, ubolewam, ale nie ma :? Nawet proste garminy typu quest to ma i wiele innych rzeczy której zumiaki nie mają.
W 2610 tylko tego mi brakuje i sirfstar3 :D


no i zeby slad zawijal na karte... :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Cz wrz 17, 2009 7:47 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn sie 18, 2008 8:31 am
Posty: 2659
Lokalizacja: Poznań
rambo napisał(a):


Gpmapa to też taka se. Ale jak ktoś łazi po górach to baja.
Na boczne drogi super jest city navigator, choćby 2009 :)


To spróbuj sobie wgrać UMP, dla mnie super na boczne drogi.........


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Cz wrz 17, 2009 8:33 am 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
No dopra :wink:

wrzuć foto z CN i UMP tego samego fragmentu gdzie UMP ma wiecej bocznych dróg i szutrówek, bo ja jakoś nie moge się przekonać :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Cz wrz 17, 2009 11:07 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn sie 18, 2008 8:31 am
Posty: 2659
Lokalizacja: Poznań
rambo napisał(a):
No dopra :wink:

wrzuć foto z CN i UMP tego samego fragmentu gdzie UMP ma wiecej bocznych dróg i szutrówek, bo ja jakoś nie moge się przekonać :)


nie mam CN w mapsource :( , chyba że mi podpowiesz jak ją wrzucić


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Cz wrz 17, 2009 4:37 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
Nie mogę publicznie o takich rzeczach rozmawiać :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Cz wrz 17, 2009 5:15 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lip 01, 2009 9:44 pm
Posty: 1936
Lokalizacja: Wrocław
dopra napisał(a):
nie mam CN w mapsource :( , chyba że mi podpowiesz jak ją wrzucić


jak to jak?
kupic, wgrac, odblokowac.

napisz do rambo, moze bedzie w stanie wskazac ci adresy jakichs dobrych dostawcow map.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Śr paź 28, 2009 8:36 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): So sie 02, 2008 9:12 pm
Posty: 1524
Lokalizacja: Polska
A jakie navi aktualnie dostępne na rynku mają funkcje: TracBack ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Śr paź 28, 2009 6:33 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Pt sie 14, 2009 7:46 pm
Posty: 380
Lokalizacja: Wawa
60CSx


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Śr paź 28, 2009 7:56 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
dobre pytanie :o

garmin quest to miał

jakie jeszcze..?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GPS garmin 620
PostNapisane: Pt paź 30, 2009 6:10 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
deltamotor1 napisał(a):
W opisie urządzenia napisano że rejestruje ślady i może ich zapisać 10 ,ale nie można nawigować po tych śladach :( tzn że będzie pokazywał ślad na mapie lecz nie będzie pokazywał skrętów, odległości itp? jak to jest? może ktoś to objaśni bo nie wiem...



Moze nawigowac po sladach ..ale musza one byc przekonwertowane do trasy . Z chwila kiedy bedziesz chcial je zapisac w ulubionych odbiornik GPS zrobi to za Ciebie ...Oczywiscie przy tej konwercji tracisz wszystkie dane ..jak predkosc i wspolzedne ..Jesli interesuje Cie aby zapisac slady na MapSource to podlacz GPS do PC nastepnie Garmin /Archive/gpx


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 3   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL