Teraz jest Cz lis 23, 2017 2:05 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 7:54 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
marcin4943 napisał(a):
truuu... chodziło mi śladu do trasy




No to przyznam teraz ze zglupialem ..lub mam nize intelektualne..
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze Zumo swietnie sobie radzi z przekonwertowaniem sladu w trasy .))..
Natomiast nie suportuje w odwrotna strone ..

Znaczy sie mozna nawet w grac na karte slady w GPX i Zumo bedzie je widzial ..lecz gdy chce sie z nich nawigowac to przekonwertuje je w trasy ..

teraz
Czy chodzi tobie aby wyciagnac slady z urzadzenia do MapSource ..czy chodzi tobie o to aby nawigowac slad.???


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 9:49 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Śr lis 04, 2009 8:53 pm
Posty: 461
Lokalizacja: wwa
Cytuj:
No to przyznam teraz ze zglupialem ..lub mam nize intelektualne..
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze Zumo swietnie sobie radzi z przekonwertowaniem sladu w trasy .))..
Natomiast nie suportuje w odwrotna strone ..

Znaczy sie mozna nawet w grac na karte slady w GPX i Zumo bedzie je widzial ..lecz gdy chce sie z nich nawigowac to przekonwertuje je w trasy ..

teraz
Czy chodzi tobie aby wyciagnac slady z urzadzenia do MapSource ..czy chodzi tobie o to aby nawigowac slad.???


aż sprawdzę bo sam mam chyba niż... :D wiem że miałem z tym jakiś kłopot przy ustalaniu trasy i nawigowaniu na podstawie punktów GPX


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Śr kwi 07, 2010 11:30 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
marcin4943 napisał(a):
Cytuj:
No to przyznam teraz ze zglupialem ..lub mam nize intelektualne..
Z wlasnego doswiadczenia wiem ze Zumo swietnie sobie radzi z przekonwertowaniem sladu w trasy .))..
Natomiast nie suportuje w odwrotna strone ..

Znaczy sie mozna nawet w grac na karte slady w GPX i Zumo bedzie je widzial ..lecz gdy chce sie z nich nawigowac to przekonwertuje je w trasy ..

teraz
Czy chodzi tobie aby wyciagnac slady z urzadzenia do MapSource ..czy chodzi tobie o to aby nawigowac slad.???


aż sprawdzę bo sam mam chyba niż... :D wiem że miałem z tym jakiś kłopot przy ustalaniu trasy i nawigowaniu na podstawie punktów GPX


No a teraz na powaznie

Z tego co widze to znasz Angielski ..a jesli nie to czeka Cie troche pracy w tlumaczeniu...

http://www.expertgps.com/gps-receivers/ ... mo-550.asp

Jest to wersja darmowa na 30 dni ..Wiec mozesz sie pobawic


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Cz kwi 08, 2010 9:40 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn sie 18, 2008 8:31 am
Posty: 2659
Lokalizacja: Poznań
To teraz ja,

mam 2610, otrzymałem od dominika ślad, przekonwertowałem go na trasę i po wgraniu do urządzenia widzę tylko 1 trasę (z 8 wgranych). Trasa oparta jest na punktach, których jest 2 tys., co z tym fantem zrobić?

P.S. Rambo, mogę się przypomnieć o płytkę dla mnie?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Cz kwi 08, 2010 9:54 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Cz mar 12, 2009 4:16 pm
Posty: 1237
Lokalizacja: Małopolska
A nie wolisz nawigować po śladzie ?

Ile miałeś przed konwersją śladów jeden czy osiem ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Cz kwi 08, 2010 10:01 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn sie 18, 2008 8:31 am
Posty: 2659
Lokalizacja: Poznań
chciałbym nawigować po śladzie, niestety go nie widzę, mimo iż go wgrałem do urządzenia jako Active log.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Cz kwi 08, 2010 10:09 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Cz mar 12, 2009 4:16 pm
Posty: 1237
Lokalizacja: Małopolska
Kurcze to dziwne nie znam 2610, ale zobacz czy w opcji śladu masz zaznaczone "pokaż na mapie"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Cz kwi 08, 2010 1:45 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
dopra napisał(a):
To teraz ja,

mam 2610, otrzymałem od dominika ślad, przekonwertowałem go na trasę i po wgraniu do urządzenia widzę tylko 1 trasę (z 8 wgranych). Trasa oparta jest na punktach, których jest 2 tys., co z tym fantem zrobić?

P.S. Rambo, mogę się przypomnieć o płytkę dla mnie?


SP2610
Suportuje tylko 2000 punktow
Nie ma mozliwosci zrobic save tracklogs
I nie ma Truckback ...

Jedyne co dopra moge Ci poradzic to zmniejszyc ilosc punktow i wtedy przekonwretowac slad w trase i zobaczyc czy bedzie dzialac

Nie mialem nigdy doswiadczenia z 2610
Aler byc moze ta informacja bedzie pomocna


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Wt cze 22, 2010 12:19 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
Dałem info na forum AT ale wrzucam i tu
Skleiłem w końcu całą prawie mape stanów, wraz z rosją i ukrainą. Coś dla podążających śladami Sambora i Iziego 8)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Wt cze 22, 2010 1:33 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 02, 2007 10:39 pm
Posty: 1173
Lokalizacja: Lublin
rambo napisał(a):
Dałem info na forum AT ale wrzucam i tu
Skleiłem w końcu całą prawie mape stanów, wraz z rosją i ukrainą. Coś dla podążających śladami Sambora i Iziego 8)

Czy można się jakoś do tego podłączyć?? :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Wt cze 22, 2010 1:48 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N wrz 16, 2007 8:29 pm
Posty: 7799
Lokalizacja: Szczecin
Wiesiek TDM 900 napisał(a):
rambo napisał(a):
Dałem info na forum AT ale wrzucam i tu
Skleiłem w końcu całą prawie mape stanów, wraz z rosją i ukrainą. Coś dla podążających śladami Sambora i Iziego 8)

Czy można się jakoś do tego podłączyć?? :)



no właśnie..? :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Wt cze 22, 2010 7:27 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
No trzeba się podpiąć do mojego PC 8)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Wt cze 22, 2010 11:13 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn cze 16, 2008 11:07 am
Posty: 1429
rambo napisał(a):
Dałem info na forum AT ale wrzucam i tu
Skleiłem w końcu całą prawie mape stanów, wraz z rosją i ukrainą. Coś dla podążających śladami Sambora i Iziego 8)


ile zajmuje taki komplet?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Śr cze 23, 2010 9:37 am 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
Ostatni secik robiłem z gruzją armenią i azerbejdżanem i wyszło 280MB


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Przygotowywanie Navi w mapy i nie tylko
PostNapisane: Śr cze 23, 2010 10:01 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N wrz 16, 2007 8:29 pm
Posty: 7799
Lokalizacja: Szczecin
rambo napisał(a):
No trzeba się podpiąć do mojego PC 8)


daj wtyka to się podepniemy..:)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 3   [ Posty: 36 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL