Teraz jest N lis 18, 2018 12:06 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 5 z 9   [ Posty: 131 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 14, 2009 8:20 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Pt maja 29, 2009 7:14 am
Posty: 45
Lokalizacja: Brzesko
rumpel napisał(a):
... a czy jest możliwość zainstalowania do tego cuda Oziexplorera?


jeśli jest dostęp do Windowsa CE to prawdopodobnie można.

Np. wiem że na Akirze Guepard (jedno z najtańszych urządzeń) można odpalić Automapę, Garmina, Oziego i mapy Alp wydane przez Austracki Kompass :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N cze 14, 2009 9:08 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 9:54 am
Posty: 375
Lokalizacja: Gostyń - Śląsk
Pytanie. Próbował z Was ktoś wpakować do Krokodyla kartę SDHC?
_________________]

Tak u mnie taka karta działa prawidłowo - właśnie męczę się z odblokowaniem ustrojstwa[/code]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 9:47 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Fabian
O co chodzi z tym odblokowaniem ustrojstwa?

Kupiłem słuchawki korkowe z Creativa i jest o niebo lepiej z dźwiekiem. Polecam.
Zamontowałem też ten uchwyt typowo pod motocykl i pośmigałem z tym. Jest OK.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 12:04 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Cz wrz 04, 2008 9:54 am
Posty: 375
Lokalizacja: Gostyń - Śląsk
Fabrycznie urzdzenie to ma wgranego Windowsa CE, który jest sprytnie ukryty. Można do niego wejść kilkając trzy razy w odpowiednią ikonkę ale przy ponownym stracie i tak wgrywa sie tylko domyślna mapa . Można podobno zrobić tak iż po starcie ładuje sie pulpit Windows gdzie masz juz skruty do wgranych innych pragramów(excel, word) lub innych program nawigacyjnych (Automapa, TomTom) itd. Oczywiście pierw musisz je poisntalowac.
Znalazłem kilka sprytnych gości którzy oferują takie usługi - ja narazie staram sie zrobić to samemu
oto link do aukci z ofertą odblokowania
http://www.allegro.pl/item660252314_pel ... _z201.html


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 12:11 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
U mnie po wgraniu Automapy na kartę przy starcie pojawia się ikonka AM i orginalnej mapy. Wybieram jedno z nich i się odpala.
Jak dojdziesz co i jak z tym odblokowaniem to chętnie skorzystam z Twojego doświadczenia.

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 17, 2009 9:35 am 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Cz kwi 30, 2009 11:56 am
Posty: 633
Lokalizacja: VaVa
No to mamy pierwszą awarię. Mój krokodyl padł :) Po włączeniu najpierw informuje, że się wyłączy, potem, że jednak się nie wyłączy, po czym ekran miga jak zepsuta neonówka, aż zanika, do zgaśnięcia. Serwis nie wydawał się zdziwiony tymi objawami, co trochę mnie martwi...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 17, 2009 1:09 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Cz kwi 30, 2009 11:56 am
Posty: 633
Lokalizacja: VaVa
Już po kłopocie - wada baterii. Wymieniona i działa. Ciekawe jak długo... :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lip 17, 2009 10:04 pm 
Świeżak

Dołączył(a): Wt wrz 09, 2008 9:26 pm
Posty: 14
Bo nie są zdziwieni ,mój znajomy ma już 4-tą sztukę.Cała wina w prądach panujących w instalacji motocykla i tu Becker dał ciała.Mysleli ,że wpakują typowo samoch. sprzęt w wodoodporne ubranko i będzie OK.Zaznaczam ,że nie we wszystkich motocyklach występuje ten objaw.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lip 18, 2009 8:36 am 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
http://allegro.pl/item648190501_78t12_s ... 20pln.html

coś takiego załatwia sprawe


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: So lip 18, 2009 10:54 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Wt gru 02, 2008 9:51 pm
Posty: 443
Lokalizacja: Wrocław
Pit_990S napisał(a):
No to mamy pierwszą awarię. Mój krokodyl padł :) Po włączeniu najpierw informuje, że się wyłączy, potem, że jednak się nie wyłączy, po czym ekran miga jak zepsuta neonówka, aż zanika, do zgaśnięcia. Serwis nie wydawał się zdziwiony tymi objawami, co trochę mnie martwi...


Chciałem dzisiaj w markecie kupić krokodyla ale w modelu ekspozycyjnym występowała ta sama usterka. Drugiego nie mieli. Cena dość atrakcyjna bo przeceniony do 999zł. Zastanawiam się czy kupić. Jak długo trwa wymiana baterii.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N lip 19, 2009 1:16 am 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Wt gru 02, 2008 9:51 pm
Posty: 443
Lokalizacja: Wrocław
A i jeszcze dwie sprawy;
1) Czy do BMW GS 1200 można podłączyć krokodyla tak samo jak zumo- kablem do złącza pod panelem rozdzielczym?
Jak już się podłączy - czy trzeba inicjiować połączenie za każdym razem przyciskiem on/off czy odpala się z automatu?

2) Oglądając dzisiaj w markecie w zestawie był wspomniany przez Was adapter motocyklowy. Wy natomiast pisaliście że dokupić trzeba było. What's going on ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 20, 2009 8:56 am 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Cz kwi 30, 2009 11:56 am
Posty: 633
Lokalizacja: VaVa
rambo napisał(a):
http://allegro.pl/item648190501_78t12_stabilizator_12v_3a_fairchild_1_20pln.html

coś takiego załatwia sprawe


Niestety nie załatwia :( Mam ładowarkę zrobioną specjalnie dla mnie przez znajomego pro elektronika, ma 10 razy droższego scalaka, stabilizację i co by się nie działo, zawsze podaje na wyjściu równe 5,2 V 1A. Sprzęt dziś wrócił do serwisu. Teraz z kolei nie widzi ładowarki. Ani mojej, ani oryginalnej, ani sieciowej...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 20, 2009 9:03 am 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
oj to jakaś gruba sprawa, w aucie działa rozumiem normalnie..? :?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn lip 20, 2009 9:42 am 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Cz kwi 30, 2009 11:56 am
Posty: 633
Lokalizacja: VaVa
No właśnie nie jest dobrze nigdzie - po podłączeniu (wszystko jedno której ładowarki) przez kilka sekund pokazuje, że ładuje, po czym przestaje ładować. No, ale zobaczymy co tam wykumają Panowie magicy z Beckera...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Wt lip 28, 2009 10:12 am 
Początkujący

Dołączył(a): Śr mar 18, 2009 11:18 am
Posty: 37
Lokalizacja: Jastrzebie Zdrój/Bad Königsdorff/zagranica
No Panowie powiem ze lipa ten krokodyl mam i jakos to przezyje.
Uruchamnianie go doprowadza mnie do szału na mocowanie motocyklowe czekam juz 2 tydzien a do 2 tygodni miało byc.
Własnie z niego zrezygnowałem i z tego co powiedział Pan z Becker Polska jest to nawigacja samochodowa z mozliwoscia stosowania w motocyklu i za ta cene nie mozna spodziewac sie jakosci Zumono i musze mu przyznac racje.Moim skromnym zdaniem tanie mieso jedza psy...


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 5 z 9   [ Posty: 131 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL