Teraz jest Cz lis 23, 2017 9:23 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 9 z 9   [ Posty: 131 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Pn kwi 26, 2010 8:15 pm 
Świeżak

Dołączył(a): Pt maja 15, 2009 7:38 pm
Posty: 14
Lokalizacja: Poznań
Dzięki za info bo już myślałem, że tradycyjnie tylko mi trafia się "gówniany" egzemplarz...
Co do Garmina, to jak wybierzesz bank to daj znać - pomogę Ci :D bo inaczej długo bedę musiał czekać na Zumo...
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Wt lip 13, 2010 12:07 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Dałem uchwyt od navi do znajomego elektronika i wydłużył o 1 mm styki teleskopowe do ładowania. Jak na razie to wszystko dobrze się sprawuje i nie przerywa ładowania.
Że też taką sławetną firmę trzeba poprawiać. ;-) Amatorzy!!!!
Po tych poprawkach zaczynam być zadowolony ze sprzęta, zwłaszcza z tego, że mogę sobie używać różnych programów do nawigacji (bez zmiany karty).


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Cz lip 15, 2010 9:55 pm 
Świeżak

Dołączył(a): Pt maja 15, 2009 7:38 pm
Posty: 14
Lokalizacja: Poznań
Nie ciesz się za bardzo bo w moim padł akumulator... wysłałem do serwisu.
Jakbyś dał radę to proszę o fotę jak przedłużyć te styki... (oczywiście jak mi naprawią mojego Crocodila).
Ale generalnie jestem na etapie zamawiania zumo 220... :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Pt lip 16, 2010 5:02 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Foty nie zrobię bo znowu by trzeba było rozbierać. Fachmen odlutował je od płytki i ponownie przylutował na małej warstwie cyny. O tych akumulatorach też słyszałem więc duchowo jestem przygotowany na kolejną porażkę. ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Pt lip 16, 2010 10:02 am 
Zadomowiony

Dołączył(a): N maja 24, 2009 3:38 pm
Posty: 70
Lokalizacja: Warszawa
Rychu72 napisał(a):
... zaczynam być zadowolony ze sprzęta, zwłaszcza z tego, że mogę sobie używać różnych programów do nawigacji (bez zmiany karty).


A udało Ci się uruchomić mapy garmina? AM i IGO śmiaga aż miło, ale potrzebowałem na wyjazd mapę Islandii i nie dałem rady jej uruchomić. Teraz jestem na wakacjach i zabrałem samochodowe MIO, bo w nim wszystko działa jak ta lala. Co prawda mapy garmina do tego kraju to jakaś porażka :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Pt lip 16, 2010 10:18 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Sam Garmin się odpalił, ale z podłączeniem do GPS (raz działał, a raz nie) miałem problem. Nie drążyłem tematu, bo fajnie mi śmiga Ozi i może coś na Islandie by się na niego w necie znalazło. Ewentualnie spytaj wszystko wiedzącego Rambo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: So lip 17, 2010 12:15 am 
Zadomowiony

Dołączył(a): N maja 24, 2009 3:38 pm
Posty: 70
Lokalizacja: Warszawa
Już mi Islandia nie potrzebna, nawi używam tu wyłącznie orientacyjnie, żeby wiedzieć w któym kierunku jechać i kiedy będą zakręty i krzyżówki. Dotychczas przejechałem po tym kraju jakeś 2000 km i zostało mi jeszcze jakieś 600-1000 km max. Następne trasy będą w Europie w bardziej cywilizowanych krajach :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Pn maja 02, 2011 3:40 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Cz kwi 30, 2009 11:56 am
Posty: 633
Lokalizacja: VaVa
Dzień dobry wszystkim :) Mam problem z
garminem na Windows ce, czyli na Krokodylu Z100. Zainstalowałem wszystko zgodnie z instrukcją z netu. Map source jest, mapy topo są, które importuje i eksportuje do i z krokodyla, ale jest jakiś zonk z GPS-em. Nie może połączyć się z nim przez żaden port. Ani uniwersalny, ani com1 ani com2, ani też zmiany ustawień comsplittera nie pomagają :( Może znacie rozwiązanie? Będę zobowiązany za poradę.

Pit


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Pn maja 02, 2011 5:44 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Skontaktuj się z Rambo.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Pt sie 26, 2011 11:58 am 
Świeżak

Dołączył(a): Cz lip 15, 2010 9:47 pm
Posty: 6
Witam

W moim Krokodylu także pojawił się problem z ładowaniem. Rozwiązanie jest proste, jeśli nie chce ktoś bawić się z przedłużaniem styków. Do otworu do ładowania dałem trochę folii aluminiowej, do kupienia w każdym spożywczym. Problem zniknął, ładuje cały czas.
Nawigacja jechała także w deszczu (ulewnym) około 7 godzin, działała i działa normalnie. Jeśli komuś nie odpowiada soft, to na Micro SD należy zainstalować AM i przy włączaniu pojawiają się dwie ikony: AM i Nawigacja Becker.
Co do komunikatów głosowych. Można rzecz jasna podłączyć słuchawki/-ę do wyjścia audio, jeśli ktoś nie lubi plątających się kabli to można inaczej.
Przy głośności ustawionej na poziomie 70%, wszystkie komunikaty przy prędkościach miejskich są słyszalne. Przy prędkościach autostradowych pozostaje baczna obserwacja ekranu :)
Jest to moja pierwsza nawigacja, więc nie mam punktu odniesienia ale polecam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Wt mar 13, 2012 4:35 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pt lip 09, 2010 7:18 am
Posty: 736
Lokalizacja: Wawa- Dęblin
Pretor a Ty jak rozwiązałeś problem ładowania Crocodile podczas jazdy ? W uchwycie Touratecha nie ma jak podpiąć dolnych styków, zostaje tylko ładowanie przez boczne gniazdo, nie wyrabia Ci się ono od drgań albo czegoś takiego? Zastanawiem się jak przerobić to gniazdo żeby można było jeździć z kablem podłączonym do urządzenia a tym samym z zamkniętą zaślepką.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 9 z 9   [ Posty: 131 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL