Teraz jest So lis 25, 2017 12:52 am


Napisz wątekOdpowiedz Strona 8 z 9   [ Posty: 131 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Pn paź 12, 2009 11:12 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Pn lip 20, 2009 9:17 pm
Posty: 283
Lokalizacja: Nowa Ruda - Kotlina Kłodzka
Witam,..
skoro przeszukuje COM-y i jest on w danym momencie w użyciu to sprawa wyglada na to, iz caly czas w tle dziala proces korzystajacy z GPS-a. Sam z Krokodyla nie korzystam ale w zasadzie wszystko jedno kto to produkuje. Jesli jest na Windows Core ew. Mobile trzeba dostac sie task managera , ktory pokazuje co jest w tle wlaczone. Jesli taskiem wylaczysz otwarte , zbedne aplikacje ktore moga korzystac z GPS-a w tej samej chwili , to zezwolisz Twojej aplikacji na korzystanie z wolnego już COM-a. Co do szczegolow to niestety podac ich nie moge bo sam nie korzystam z krokodyla,..ale ogolnie zasada jest taka jak napisalem.

Pozdr.!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Pn paź 12, 2009 11:47 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Krokodyl ma Windowsa CE i to co piszesz ma sens tylko muszę sprawdzić czy zadziała komenda taskmgr.exe tak jak w normalnym Windowsie. Teoretycznie GPS nie powinien działać do momentu naciśnięcia przycisku Uruchom w orginalnym programi Beckera. Pobróbuję i dam znać.
Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Pn paź 12, 2009 3:10 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn mar 12, 2007 10:08 pm
Posty: 1947
Lokalizacja: S-ec
wgralem kumplowi Oziego (wersja OziexplorerCE 2.31) i wszystko chodzi bez ustawiania. Sprobuj wgrac moze inna wersje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Wt paź 13, 2009 5:57 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Spróbuję, bo mój 2.14 dalej stawia opory i nie działa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Śr paź 14, 2009 5:58 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
No więc spróbowałem wersję 2.31. Wgrałem na kartę i na początku instalacji pojawia się konunikat, że instalacja przeprowadzona bez sukcesu i trzeba spróbować ponownie. Ta sama instalka hula bez problemów na PDA. Powiedz kolego Rumpel gdzie robię błąd lub ewentulanie podpowiedz skąd ściągnęłeś swoją instalkę.

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Śr paź 14, 2009 8:00 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn mar 12, 2007 10:08 pm
Posty: 1947
Lokalizacja: S-ec
Oziego oczywiscie ze mam oryginalnego. Problem moze byc w tym ze instalujesz go z kompa. Ja nie wiem czy to ta sama wersja ale zrzucilem go na karte SD potem znajdujesz na karcie plik OziExplorerCE i uruchamiasz.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Śr paź 14, 2009 8:16 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Dokładnie tak samo zrobiłem, czyli zrzuciłem na kartę, wszedłem na Krokodylu do Windowsa i tam z explorera uruchomiłem instalowanie. No i objawy takie jak wcześniej opisałem.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Śr paź 14, 2009 8:33 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn mar 12, 2007 10:08 pm
Posty: 1947
Lokalizacja: S-ec
Rychu72 masz priva


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Śr paź 14, 2009 8:42 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Ok. Pomęczę jeszcze dzisiaj sprzęta i zobaczymy co wyjdzie. Dzięki


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Cz paź 15, 2009 7:24 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Pomęczyłem wg wskazówek i ...... dupa, czyli to samo co było. Wgrałem na kartę i odpaliłem. Przeszukał wszystkie com od 1-9 i nie znalazł sygnału NMEA. Powiedz czy przypadkiem Krokodyl w którym nagrywałeś nie jest już odblokowany. Możesz Rumpel sprawdzić jakie są ustawienia GPSa w Ozim?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Cz paź 15, 2009 8:07 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn mar 12, 2007 10:08 pm
Posty: 1947
Lokalizacja: S-ec
no oczywiescie, że odblokowany. Odblokowanie znalazł na allegro.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Cz paź 15, 2009 8:57 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
No to jesteśmy w domu. haahaha Mój niestety nie jest. Nie chciałby kolega odsprzedać pomysłu jak odblokować Krokodylka?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Wt lut 16, 2010 12:16 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Jako ciekawostkę powiem, że na tym jednym urządzeniu uruchomiłem IGO8, AM, Garmina, Oziego. Oczewiście wcześniej odblokowałem. Mimo wszystko lepiej się to cóś sprawuje w samochodzie niż na moto i nie polecam.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: N kwi 25, 2010 10:10 pm 
Świeżak

Dołączył(a): Pt maja 15, 2009 7:38 pm
Posty: 14
Lokalizacja: Poznań
Witam, cały czas "walczę" z ładowaniem w Crocodilu! Właśnie zminiłem motor, założyłem uchwyt "motocyklowy" i ...
przez 15 minut było super, bezproblemowe ładowanie ale potem klasyka - ładuje, nie ładuje, ładuje, nie ładuje i dupa przestał ładować. Zakładałem uchwyt samochodowy - to samo. O co tu chodzi?!!!! Jako ciekawostkę podam, że w samochodzie nie ma żadnych problemów! Ktoś to ćwiczył? Czy od razu lecieć po Garmina?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Pn kwi 26, 2010 6:03 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Leć po Garmina. Mam to samo i właśnie zamontowałem spowrotem samochodowy, bo jak narazie to cały czas ładuje, ale myślę że tak jak w motocyklowej ładowarce nie długo siądzie. Chodzi o te teleskopowe styki w uchwycie które są za nisko wysunięte i przy wybojach i wibracjach przerywa (pierwszy z prawej jest ładowaniem). Co ciekawe to na tym motocyklowym zrobiłem ok 6 kkm z cały czas wpiętą nawigacją i było bezproblemowo. Wróciłem z Grecji i szopka zaczeła się w Polsce (na szczęście). Mam zamiar wydłużyć (w tym motocyklowym) nieco te teleskopy i może to coś pomoże. Jak znajdę jakieś cudowne rozwiązanie to dam Ci znać.
Ogólnie Becker jest dla mnie wielkim rozczarowaniem (poczytaj wcześniejsze wątki)i zaraz po skoku na bank lecę kupić Garmina. Wziąść Ci jednego? ;-)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 8 z 9   [ Posty: 131 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 5, 6, 7, 8, 9  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL