Teraz jest Śr lis 22, 2017 2:08 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 9   [ Posty: 131 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Becker Z100 Crocodile
PostNapisane: Śr mar 04, 2009 12:39 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Czy jest ktoś kto może powiedzieć dobrze lub źle o tym sprzęcie? Cena jest zaje ....fajna i ma dużo map, ale pytanie jakiej jakości. Mapy są z Navteqa tak jak dla Garmina więc...... może być to ciekawy i tani sprzęt.
Piszcie swoje opinie.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 04, 2009 12:57 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Co do zasilania to ma wejście na microusb z zapalniczki. Co do map to sprzedają go z mapami Navteqa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 04, 2009 3:36 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lip 01, 2009 9:44 pm
Posty: 1936
Lokalizacja: Wrocław
co do firmy - robi dobre radia samochodowe.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr mar 04, 2009 4:34 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Cz cze 26, 2008 10:19 am
Posty: 32
Lokalizacja: Płock
Pytałem o tego Crokodyla w temacie wybór gps'a, ale nikt nic nie napisał więc wnioskuje, że nikt go na tym forum nie posiada.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: N mar 22, 2009 10:38 pm 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N lut 01, 2009 10:03 pm
Posty: 410
Lokalizacja: Wrocław
Właśnie stoję przed wyborem GPS na motor i takiego którego mogę używać w samochodzie, zastanawiam się nad Zumo 550 albo 660 (ma być niedługo oferowany) Krokodyl też wygląda dobrze i kosztuje połowę tego co Zumo. Szkoda że nikt nie ma żeby powiedzieć jak ten sprzęt się spisuje.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 23, 2009 6:20 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Śr sie 06, 2008 7:56 pm
Posty: 214
Lokalizacja: ck krakoff
za Zbychem z forum.motocyklistow:

Cytuj:
Backer Z100 Crocodile.
Jak Mikołaj obiecał tak wrzucił pod choinkę. Nie było wielkiej okazji do testowania bo nie znoszę zimy, najchętniej bym się zakopał w barłogu, jak miś i tam doczekał wiosny.
Tak więc przetestowałem krokodyla jeżdżąc ( samochodem oczywiście ) parę razy z Siedlec do Warszawy i z powrotem plus parę wyjazdów wokół komina.
Co mi się mniej lub więcej nie podoba;
Oszukuje, paniusia mówi; za 200m skręt w prawo ( lewo ), tymczasem do krzyżówki jest max 100-120 metrów.
Długie ustalanie trasy.
Nieczytelne wskazania kierunku, w starym Mio250 północ pokazywał czytelny kursor, tu jest takie cóś może bardziej precyzyjne ale mało widoczne przynajmniej na pierwszy rzut oka.
Miała być mapa ze szczegółowymi widokami miast, budynków. Nie ma. Chyba że mam włączoną nie tę opcję !??
Brak fotoradarów.

Co mi się podoba;
To że jest,
duży, czytelny ekran
i na razie tyle ...

Nie ma specjalnego uchwytu dedykowanego dla motocykli. Nie bardzo sobie wyobrażam mocowanie na przessawkę na moto. Bo o ile w samochodzie jak się oderwie i spadnie to podniosę i na najbliższych światłach czy parkingu ponownie umocuję o tyle na moto jak się oderwie i spadnie to raczej nie będzie po co przystawać czy się wracać. Czyli tankbag lub mapnik ...
I to na razie na tyle ...


jsz


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 23, 2009 7:22 am 
Site Admin

Dołączył(a): Śr sty 03, 2007 9:02 pm
Posty: 3755
Lokalizacja: Wrocław
sprostowanie: jest uchwyt od Touratecha na moto do tego odbiornika montowany na poprzeczke kierownicy i zamykany na zamek, poszly juz 2szt. jedna do Wroclawia na 12gs, druga do Srody Slaskiej na Afrykę, wiec może riderzy jak tu wpadna coś więcej dodadza od siebie
roznica w porownaniu do Zumo pewnie bedzie taka, ze Garmin ma ogolnie lepsze mapy i bajery typu Bluetooth oraz szybszy i dokladniejszy procesor w srodku ale za to niestety 2x wyzsza cene


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pn mar 23, 2009 7:28 am 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Śr gru 05, 2007 8:09 am
Posty: 885
Lokalizacja: Biecz
Po co kombinować , jak są sprawdzone i przetestowane przez użytkowników urządzenia do moto . Wkładanie gps-a do torby na bak to nieporozumienie , ma być tak zamontowany żeby wzrok śledził drogę , a nie ciągłe zaglądanie miedzy nogi podczas jazdy .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 26, 2009 8:03 pm 
Świeżak

Dołączył(a): So lut 21, 2009 12:29 pm
Posty: 6
Lokalizacja: KRAKÓW
Do Backer Z100 Crorodile można zaistalowac AutoMape Eu i problem dokładności map będzie załatwiony.

Paweł Różycki
Rockster Kraków


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz mar 26, 2009 11:10 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): So mar 07, 2009 8:34 pm
Posty: 1089
Przypomnę o jeszcze jednym produkcie- TomTom Rider. Wersję I można czasami dostać w dobrych cenach, jakość map na najwyższym poziomie, dostępność również :lol: m.in. pliki z fotoradarami często aktualizowane.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 01, 2009 12:14 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
[quote="Paweł R"]Do Backer Z100 Crorodile można zaistalowac AutoMape Eu i problem dokładności map będzie załatwiony.

Wypróbowałeś może już jak to działa z Automapą? Instaluje się podobnie jak do PDA?

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 01, 2009 1:17 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): Wt paź 14, 2008 4:07 pm
Posty: 275
Lokalizacja: Dęblin
Używam Beckera Trafic Asist 7827 w aucie, o nim mogę powiedziec że:
zalety:
-bardzo dokładne mapy europy zach.
-kody pocztowe
i z zalet byłoby to na tyle...
wady:
-bardzo wolno "myśli", długo wyznacza trasę, po przesunięciu palcem po ekranie najpierw widzimy białą plamę, dopiero po chwili pojawia się mapa
-kiepska mapa polski
-mapa europy południowej (słowacja, węgry, rumunia) to porażka, słowacji jest tylko zachodnia częśc kraju, węgry mało szczegółowe, rumunia tylko główne drogi
-brak możliwości wgrania własnych POI
-brak możliwości poprowadzenia trasy poprzez punkt wyznaczony kliknięciem na mapę

Wcześniej używałem MIO C520 i byłem z niego bardzo zadowolony, lecz brakowało mi w nim szczegółowych map europy zachodniej. Nie zdążyłem ich niestety "dograc" z powodu kradzieży urządzenia. Po zakupie Beckera bardzo się zawiodłem jego działaniem i zraziłem do firmy. Modelu Crocodile nie znam, lecz nie przypuszczam by jakieś rewolucyjne zmiany w nim zaistniały


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 01, 2009 1:25 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Czyli cena adekwatna do jakości. Szkoda, bo zapowiadał się ok.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr kwi 01, 2009 3:21 pm 
Świeżak

Dołączył(a): So lut 21, 2009 12:29 pm
Posty: 6
Lokalizacja: KRAKÓW
Osobiście nie sprawdzałem działania z AutoMapą. Jestem jeszcze przed zakupem Crocodile. Znalazłem oferty na Allegro z Automapą, wiec zadzwoniłem do Firmy www.Glen.pl w Krakowie, która ma w ofercie wiele różnych urządzeń. Poinformowali mnie, że istnieje możliwość zainstalowania Automapy, ale sam tego nie dam rady zrobić. Crocodile ma system Windows CE. Chcę kupić to urządzenie ze względu na cenę i zainstaluję na nim Automapę. Wyeliminuje to mam nadzieję większość minusów.

Pozdrawiam
Paweł Różycki
Rockster


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 02, 2009 5:56 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Cz sty 22, 2009 2:00 pm
Posty: 233
Lokalizacja: Opole
Dzięki za info. Jak już pobawisz się Krokodylkiem to daj znać jak to hula.

Pozdr


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 9   [ Posty: 131 ]
Przejdź na stronę 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL