Teraz jest Pt lis 24, 2017 2:10 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: PDA-Mapy Rosji,Ukrainy,Mongolii
PostNapisane: Śr lut 14, 2007 4:01 pm 
Świeżak

Dołączył(a): Wt sty 09, 2007 11:31 am
Posty: 10
Lokalizacja: Sosnowiec
Witam.
Panowie sprawa wygląda tak iż obecnie korzystam z Asusa A636n i zainstalowanej na nim gotowych map drogowych takich jak Autompa,Tom Tom I Igo. Wszystko jest bardzo pięknie jak korzysta sie z tego urządzenia jeżdzac po Europie natomiast problem zaczyna sie jak myśli sie o wycieczce na wschód (Rosja,Mongolia itd)
Poszukuje głównie czegoś w stylu mapy bazowej świata jaką posiada garmin. Może jest coś takiego gotowego co wystrczy zakupić wgrać i po problemie ?
Chodzi mi głównie o nawigacje po Mongoli od jednego wayponta do drugiego, oczywiscie na azymut.
Znalazłem w sieci kogoś kto sprzedaje mapy Rosji
http://www.swistak.pl/aukcje/1418872,Super-dokladne-mapy-Rosji-nie-tylko-GPS-na-PDA.html
Z tym, że zupełnie nie mam pojęcia jak to ugryż.
Wiem, że na tym forum są mądre głowy które pomogą mi rozwiązać ten problem.

Jezeli jest to możliwe to prosiłbym o instrukcjie instalacji itd krok po kroku.

Z góry wielkie dzieki za pomoc .
Pozdrawiam Kajetan


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 15, 2007 5:33 am 
Site Admin

Dołączył(a): Śr sty 03, 2007 9:02 pm
Posty: 3755
Lokalizacja: Wrocław
ale pech z tym pytaniem, bo moderator - nasz gpsmaniak do konca tygodnia jest na urlopie, ale sprawdz jeszcze w katalogu lub na stronie Touratecha taki temat (produkt) jak Pathaway PDA software umozliwiajacy Ci korzystanie z map skanowanych a wtedy juz jestes w domu


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 15, 2007 2:20 pm 
Świeżak

Dołączył(a): Wt sty 09, 2007 11:31 am
Posty: 10
Lokalizacja: Sosnowiec
AdvHP2rider napisał(a):
ale pech z tym pytaniem, bo moderator - nasz gpsmaniak do konca tygodnia jest na urlopie


W taki razie cierpliwe poczekam na odpowiedz moderatora :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Cz lut 15, 2007 2:21 pm 
Świeżak

Dołączył(a): Wt sty 09, 2007 11:31 am
Posty: 10
Lokalizacja: Sosnowiec
Mam jeszce jedno pytanie, czy do asusa A636n mozna wgrać mape bazową świata np z IQUE
. Garmin wypuścił palma , tak wieć są moze jakieś szanse ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt lut 16, 2007 9:57 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr sty 10, 2007 9:31 am
Posty: 1610
Lokalizacja: Częstochowa
Kajetan, sprawdz na www.gpsmaniak.com
Lechu jest niekwestionowanym specjalista od garmina i map topograficznych/turystycznych w Polsce.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 21, 2007 11:40 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Cz sty 11, 2007 12:12 am
Posty: 25
Lokalizacja: Polska
cześć :-)

Odpowiedź jest dość prosta jeśli masz Bluetooth - możesz kupić Garmin Mobile 10 (jeszcze nie ma go w europie). W tym zestawie będzie m.in. mapa bazowa świata z ważniejszymi drogami i miejscowościami :-) pozdr.

Garmin Mobile 10 to:
- odbiornik GPS 10x firmy Garmin,
- mapy na kompa, i aplikacja do nawigacji w laptopie, PDA i telefonach Smatrphone
link do opisu: http://www.garmin.com/products/garminmobile10/

Oczywiście możliwe że są inne rozwiązania na PDA - tutaj polecam poczytać i zapytać na forum www.pdaclub.pl


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 6 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL