Teraz jest Cz lis 23, 2017 7:28 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: garmin quest problem
PostNapisane: Śr lut 25, 2015 8:55 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): N lis 02, 2014 1:42 pm
Posty: 263
Witam ,mam problem z navi ,wyglada to tak ,ze bo wbiciu trasy tzn.punktu docelowego zamiast prowadzic mnie po trasie i nawigowac pokazuje mi sie jedna prosta ciabła linia np.po skosie i to wszystko...jak porzestawic nawi by prowadziła po drodze? cz ew mam zła mape?
Prosze o pomoc.
Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: garmin quest problem
PostNapisane: Śr lut 25, 2015 10:11 am 
Aktywny

Dołączył(a): Wt lut 28, 2012 6:15 pm
Posty: 179
Pewnie masz włączony tryb przełajowy, zmień profil na drogowy.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: garmin quest problem
PostNapisane: Śr lut 25, 2015 10:33 am 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pt sie 23, 2013 9:01 pm
Posty: 643
Lokalizacja: Choszczno, kiedyś Łobez, Szczecin
W 62s wchodzę w:
˪→menu
˪→konfiguracja
˪→wyznaczanie trasy
˪→wyznaczanie tras

Tam mam do wyboru opcje. :1. bezdroże, 2. Czas po drogach, 3. Dyst. po drogach
Jak mam ustawione bezdroże, to wtedy właśnie prowadzi mnie na azymut jak u ciebie...

U ciebie pewnie będzie podobnie, choć niekoniecznie tak samo :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: garmin quest problem
PostNapisane: Śr lut 25, 2015 10:39 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr wrz 07, 2011 8:37 pm
Posty: 1325
Lokalizacja: Sulechów
Tak jak chłopaki piszą ale oczywiście może być też tak że masz mapę nie routowalną, pytanie jaką masz.

Druga sprawa to samo rysowanie fioletowej linni na queście jest delikatnie mówiąc zabawne.
Często nie pokrywa sie ona z drogą mapy ale daje mniej więcej pojęcie w którą stronę się udać, gorzej z jakimiś ślimakami itd, wiem bo mam questa już od X czasu, ale teraz mam 78s i jestem mega zadowolony !


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: garmin quest problem
PostNapisane: Pt lut 27, 2015 6:28 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): N lis 02, 2014 1:42 pm
Posty: 263
Dzieki za odp. pomogło ...wyznacza trase ale..no własnie ,przy wgrywaniu mapy i chyba na starcie widoczne były detale takie jak oczka wodne ,jeziora itp . ulice.
Teraz tylko widac głowne ulice ,autostrady itp . brak szczegołow ,ponadto samo prowadzenie nawet na 20 m zoom wyglada słabo bo nie mam zadnego odniesienia....koles który wgrywał mapy ,twierdzi ze to kwestia ustawien ,tylko ,ze co ustawic ? ilosc szczegołow jet na maksa? czy powinienem miec na minimum? sam jz nie wiem ....ustawim i przestawiam juz trzeci dzien i z taka nawigacja podrózy nie wyobrazam sobie :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: garmin quest problem
PostNapisane: Pt lut 27, 2015 10:39 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr wrz 07, 2011 8:37 pm
Posty: 1325
Lokalizacja: Sulechów
po pierwsza jakie masz mapy ? a po drugie ile map na raz masz włączonych ? najlepiej jak w danym momencie włączona jest tylko jedna mapa


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: garmin quest problem
PostNapisane: So lut 28, 2015 9:53 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): N lis 02, 2014 1:42 pm
Posty: 263
Mam...znalazłem ,sprawa banalna :oops: odznaczone było uzywanie mapy umc ,po zaznaczeniu wszystko działa tak jak powinno.Przynajmniej navi mam rozpracowana w kazdym detalu:) ta jedyna opcja była omijana bo skupiłem sie na ust.mapy i trasy.
Serdecznedzieki za pomoc .
pozdr.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: garmin quest problem
PostNapisane: So lut 28, 2015 11:05 am 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Pt sie 23, 2013 9:01 pm
Posty: 643
Lokalizacja: Choszczno, kiedyś Łobez, Szczecin
Pokombinuj jeszcze z OSM. Przynajmniej moja okolica jest lepiej zrobiona niż UMP :wink: .


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: garmin quest problem
PostNapisane: So lut 28, 2015 5:47 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): N lis 02, 2014 1:42 pm
Posty: 263
Sprawdze za jakis czas ,teraz chce wyprubować tą konfiguracje co mam ,sam nie wiem jak bedzie .Oby działało :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: garmin quest problem
PostNapisane: So lut 28, 2015 11:49 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr wrz 07, 2011 8:37 pm
Posty: 1325
Lokalizacja: Sulechów
u nas też osm lepsza jak ump


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 10 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL