Teraz jest Wt lis 21, 2017 2:02 am


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 5 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: AutoMapa - jak ustawic ...
PostNapisane: Pn maja 27, 2013 11:17 am 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Pt kwi 08, 2011 9:06 am
Posty: 300
Lokalizacja: Berlin/Szczecin/Bydgoszcz
Hej,

Nie wiedzialem gdzie to napisac wiec stwierdzilem ze rozpoczne nowy watek. Posiadam Larka 35AT z wgrana AutoMapa. I mam dwa pytania:

- Nie moge znalezc jak ustawic trase przez punkt. Np. jak ustawic trase ze Szczecina do Rewala ale przez Golczewo? Nie zeby on mnie prowadzil bezposrednio ale przez punkt.
- Drugie pytanie: jak nagrac tracki? Kiedys probowalem nagrywac track jadac z Berlina do Drezna i po 150km skonczylo sie miejsce :( Rozumiem, ze karty zabraklo, ale po 150km? Kurde to jak bym chcial zrobic 2000 to jaka karte mam miec? Moze jednak cos zle ustawilem?

Bede wdzieczny za pomoc i porade.

Pozdrawiam,

Kamyk


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AutoMapa - jak ustawic ...
PostNapisane: Pn maja 27, 2013 11:58 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Kamyk - nie wiem nie znam sie - mam garmina i jestem szczesliwy.
Wiec sie nie denerwuj, ale podepne sie pod temat , bo mialem pytac o cos podobnego.

Wgralem na larka koledze AM i teraz mnie dreczy czy da sie tam w domu przy kompie tracki porobic i pozniej po nich jechac. Jak sie da to w jaki sposob?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AutoMapa - jak ustawic ...
PostNapisane: Pn maja 27, 2013 12:13 pm 
Aktywny

Dołączył(a): Pt cze 19, 2009 12:37 pm
Posty: 119
Kamyk,
tu masz instrukcję:
http://w3.automapa.pl/?PEI=53169&lng=PL ... ile=229536

Ja przytrzymuję rysik w na mapie i pojawia się z tego co pamiętam menu kontekstowe z opcją "Przez". Potem się deklarujesz czy przez punkt czy przez okolicę i tyle.

l.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AutoMapa - jak ustawic ...
PostNapisane: Pn maja 27, 2013 12:51 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Pt lip 30, 2010 9:34 pm
Posty: 46
Lokalizacja: Krakoff
Co do opcji "VIA", klikasz adres, wybierasz, i pojawia się okno z opcjami, start, Via, cel itd. Wybierasz co chcesz, lub tak jak pisze ladior, przytrzymujesz rysik i pojawia się takie samo okno tyle, że ono tyczy się punktu, w którym kliknąłeś, na mapie oczywiście.
Jeżeli chodzi o ślady, to jak masz zaznaczone "zapisuj automatycznie ślad" to wtedy jest wybór wielkości pliku. Odznacz to i do momentu zakończenia nagrywania plik będzie zapisywany.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: AutoMapa - jak ustawic ...
PostNapisane: Pn maja 27, 2013 3:22 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Pt kwi 08, 2011 9:06 am
Posty: 300
Lokalizacja: Berlin/Szczecin/Bydgoszcz
Dzieki za odpowiedzi! Lookne dzisiaj w domu i dam znac czy dziala :)

Kamyk


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 5 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL