Teraz jest Pt lis 24, 2017 2:11 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: zumo 550 po aktualizacji C Navigatora ''muli '' wolno działa
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 9:25 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Wt sty 27, 2009 11:32 pm
Posty: 544
Lokalizacja: podkarpacie
Mam wykupioną dożywotnią aktualizację City Navigatora na moje ZUMO - po ostatnim zaktualizowaniu map, urządzenie strasznie wolno działa. Ściągam aktualizację bezpośrednio na kartę SD 2GB, problem w tym, że nie ma możliwości ''wgrania'' całej EUROPY - tylko jakąś jej część - co trochę mnie wkurza.

W pamięci urządzenia mam zainstalowaną fabrycznie GPMAPĘ, której nie chcę usuwać.

A teraz moje pytania:
1. Czy mogę usunąć jakieś pliki z mojej karty SD, które zajmują dużo miejsca, a niekoniecznie są przydatne?

2. Czy włożenie do urządzenia nowej (czystej) karty SD np4-8GB, rozwiąże problem ze zbyt małą ilością miejsca na całą EUROPĘ City Navigatora? - kiedyś czytałem gdzieś, że ZUMO 550 widzi tylko 2GGB karty - większej nie...? - jakie pliki muszę skopiować z tej,,starej;; karty na ,,nową'' i czy muszę to robić?

3. Jak za pomocą MAP SOURCEa zaznaczyć cały obszar EUROPY - tak aby niczego nie pominąć?

Z góry dziękuję za pomoc.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: zumo 550 po aktualizacji City Navigatora ''muli ''
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 9:33 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pn sie 18, 2008 8:31 am
Posty: 2659
Lokalizacja: Poznań
NEMO GS napisał(a):
Mam wykupioną dożywotnią aktualizację City Navigatora na moje ZUMO - po ostatnim zaktualizowaniu map, urządzenie strasznie wolno działa. Ściągam aktualizację bezpośrednio na kartę SD 2GB, problem w tym, że nie ma możliwości ''wgrania'' całej EUROPY - tylko jakąś jej część - co trochę mnie wkurza.

W pamięci urządzenia mam zainstalowaną fabrycznie GPMAPĘ, której nie chcę usuwać.

A teraz moje pytania:
1. Czy mogę usunąć jakieś pliki z mojej karty SD, które zajmują dużo miejsca, a niekoniecznie są przydatne?

2. Czy włożenie do urządzenia nowej (czystej) karty SD np4-8GB, rozwiąże problem ze zbyt małą ilością miejsca na całą EUROPĘ City Navigatora? - kiedyś czytałem gdzieś, że ZUMO 550 widzi tylko 2GGB karty - większej nie...? - jakie pliki muszę skopiować z tej,,starej;; karty na ,,nową'' i czy muszę to robić?

3. Jak za pomocą MAP SOURCEa zaznaczyć cały obszar EUROPY - tak aby niczego nie pominąć?

Z góry dziękuję za pomoc.

ad.1 nie,
ad.2 moim zdaniem 4GbZumo widzi, możesz wtedy wgrać całego nowego CN, skopiuj wszystkie pliki
ad.3 musisz zaznaczyć "Map Tool" taka ikonka z rysunkiem mapki , oddal na maxa mapy i wtedy zaznacz obszar mapy który chcesz wysłać do urządzenia i kliknij po podłączeniu urządzenia do komputera w ikonkę "wyślij do urządzenia"


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: zumo 550 po aktualizacji City Navigatora ''muli ''
PostNapisane: Śr cze 27, 2012 11:17 pm 
Aktywny

Dołączył(a): N mar 20, 2011 8:45 pm
Posty: 187
Lokalizacja: Józefów
dopra napisał(a):
NEMO GS napisał(a):
Mam wykupioną dożywotnią aktualizację City Navigatora na moje ZUMO - po ostatnim zaktualizowaniu map, urządzenie strasznie wolno działa. Ściągam aktualizację bezpośrednio na kartę SD 2GB, problem w tym, że nie ma możliwości ''wgrania'' całej EUROPY - tylko jakąś jej część - co trochę mnie wkurza.

W pamięci urządzenia mam zainstalowaną fabrycznie GPMAPĘ, której nie chcę usuwać.

A teraz moje pytania:
1. Czy mogę usunąć jakieś pliki z mojej karty SD, które zajmują dużo miejsca, a niekoniecznie są przydatne?

2. Czy włożenie do urządzenia nowej (czystej) karty SD np4-8GB, rozwiąże problem ze zbyt małą ilością miejsca na całą EUROPĘ City Navigatora? - kiedyś czytałem gdzieś, że ZUMO 550 widzi tylko 2GGB karty - większej nie...? - jakie pliki muszę skopiować z tej,,starej;; karty na ,,nową'' i czy muszę to robić?

3. Jak za pomocą MAP SOURCEa zaznaczyć cały obszar EUROPY - tak aby niczego nie pominąć?

Z góry dziękuję za pomoc.

ad.1 nie,
ad.2 moim zdaniem 4GbZumo widzi, możesz wtedy wgrać całego nowego CN, skopiuj wszystkie pliki
ad.3 musisz zaznaczyć "Map Tool" taka ikonka z rysunkiem mapki , oddal na maxa mapy i wtedy zaznacz obszar mapy który chcesz wysłać do urządzenia i kliknij po podłączeniu urządzenia do komputera w ikonkę "wyślij do urządzenia"

Jeśli chodzi o Bałkany to trzeba "dograć" Adria Route, mimo tego że to jeszcze Europa.. podobno :roll:
Mam - pomogę :roll:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: zumo 550 po aktualizacji C Navigatora ''muli '' wolno dz
PostNapisane: Cz cze 28, 2012 10:45 am 
bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): N mar 18, 2007 7:00 pm
Posty: 420
Lokalizacja: Gdańsk
CN na Bałkany jest lepszy od AdriaRoute


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 4 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL