Teraz jest Pn lis 20, 2017 2:34 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 16 z 17   [ Posty: 253 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Pt lip 12, 2013 5:46 pm 
honorowy bajkopisarz forumowy

Dołączył(a): Cz lut 10, 2011 1:05 pm
Posty: 593
Lokalizacja: Żukowo
CeloFan napisał(a):
:idea:
Po połączeniu Sony HDR-15 ze smatrfonem można ustawiać albo zmienić wszelkie parametry za pomocą telefonu i to w czasie nagrywania.
Czy w GoPro3 jest to możliwe? Można zmienić kąt widzenia, przejść w tryb foto albo slowmotion zdalnie w czasie pracy kamery?
Czy w ogóle można mieć zdalny podgląd tego co się nagrywa?


Czy smartfonu można używać do sony jako pilota? Chodzi mi o to czy np. jak chcę walnąć fotkę to dotykam ekranu i ciach jest, a jak chcę nagrywać filmik to znowu dotykam i kręcę?
Wydaje mi się że możliwość obsługi kamerki z kierownicy jadąc na motocyklu jest jedną z fajniejszych cech.
Jadąc np na nartach mam na tyle swobodne ręce że nie ma problemu sięgnąć do kamerki na kasku.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: So lip 13, 2013 7:56 am 
poeta forumowy

Dołączył(a): Pn kwi 09, 2012 2:12 pm
Posty: 263
:idea:
Weryfikuję.
Napisałem bzdurę. W Sony można mieć podgląd na to co chce się filmować albo fotografować i zmieniać ustawienia przez smartfon ale tylko na podglądzie. Kiedy rozpoczynamy nagrywanie, nie ma takiej możliwości.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: So lip 13, 2013 4:27 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt cze 01, 2007 11:00 pm
Posty: 2916
Lokalizacja: eh Canada
CeloFan napisał(a):
:idea:
Weryfikuję.
Napisałem bzdurę. W Sony można mieć podgląd na to co chce się filmować albo fotografować i zmieniać ustawienia przez smartfon ale tylko na podglądzie. Kiedy rozpoczynamy nagrywanie, nie ma takiej możliwości.


Dokaldnie to samo mozna robic z GoPro 3


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: So lip 13, 2013 5:22 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N sie 15, 2010 12:49 pm
Posty: 1438
Lokalizacja: Warszawa
i to w GOPRO jest upierdliwe - tylko nacisniesz nagrywanie to znika ci podglad. A co jak nie chcesz miec statycznej kamery ? Jest jeszcze jedne duzy minus takich rzeczy. Pożera to baterie w ciagu 30 minut.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: So lip 13, 2013 7:34 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N gru 18, 2011 4:50 pm
Posty: 1700
Lokalizacja: Kwidzyn
to nie jest w GOPRO tylko w Twojej komórce :) Jak napisałem wyżej są aparaty, gdzie podgląd jest podczas nagrywania.
Bateria trzyma pół godziny bo masz full innych uruchomionych aplikacji, może warto w telefonie posprzątać.

Z tegorocznych wakacji

[ img ]

[ img ]


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 7:25 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lis 04, 2009 6:52 pm
Posty: 1970
Lokalizacja: Kraków-Warszawa
Właśnie drogą kupna wchodzę w posiadanie "black " ile realnie wytrzymuje bateria ? czy ktoś korzysta z baterii "zamienników " jak one dają radę ? mam mało czasu i będzie rozpoznanie bojem ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 7:34 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Kolo 40 minut. :roll:
Zalezy czy jeszcze jestes polaczony ze smartonem i czy korzystasz z pilota czy nie.
50 minut to dobry wynik juz. Zmienniki na aliexpress roznie. Jeden trzymal jak orginal porawie a drugi 15 minut. Loteria.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 7:59 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lis 04, 2009 6:52 pm
Posty: 1970
Lokalizacja: Kraków-Warszawa
To szału nie ma :cry: myślałem że choć dwie godziny jak Contour którego miałem ... wifi tak doi baterię ?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 8:04 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N sie 15, 2010 12:49 pm
Posty: 1438
Lokalizacja: Warszawa
niestety baterie wytrzymuja duzo mniej niz w poprzednich wersjach. Mi wysysało duzo szybciej jak jeszcze wifi sie włączy - 20-30 min max. gopro2 z batery pack 3.5h ciaglego nagrywania.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 8:07 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Szczerze? Nie wiem co tak doi. To jest dno i 5 metrow mulu. Nawet po wylaczeniu wifi zdarzalo mi sie osiagac gorsze wyniki jak z wifi. Sa jakies tam battery packi, ale to gawno wszystko jest. Dotrwalem do godizny i 45 minut. Jak jeszcze nie kupiles to kup sobie DRFT HD Ghost. Lepsze pod kazdym wzgledem. Bateria 3h trzyma. Zaaajebisty pilot, wyswietlacz i mase innych fajnych funkcji. Np. masz kamere w "standby" i sobie jedziesz. Jak przydazylo sie cos ciekawego to naciskasz rekord a ona nagrywa do pliku ostatnie 5 minut. :shock:

Mialem jakies chinskie odpowiedniki, countura i ze 2 sztuki gopro (w tym 3 balck) - wszystkie sie kryja do Drifta.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 8:15 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lis 04, 2009 6:52 pm
Posty: 1970
Lokalizacja: Kraków-Warszawa
Masz rację , też wolałbym , ale jest jeden argument ... mocowanie na klacie , żadna inna kamera z racji konstrukcji nie ma takiej możliwości ... mam od pyty nagran z kasku i innych miejsc , latam z kamerą odkąd się dało i miałem też prawie wszystkie :D
Niestety uważam ujęcia z szelek za najbardziej dynamiczne w enduro ... i muszę kupić "Go " właśnie z tego powodu , już jeździłem z 2-ką i nie przypuszczałem że jest taka kicha z baterią w 3-ce ....
No to muszę przemyśleć ... może kupię 2-kę , decyzja i zakup dzisiaj :(
A jak obrazek w stosunku do 2-ki ? jest różnica czy to tylko gadanie ... Twoja Krzemień opinia mnie głównie interesuje :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 8:22 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Ja nie uzywam, ale sa mocowania na ramie i klate do driftow:

http://www.sport-shop.pl/mocowanie-na-r ... 13087.html

Co wiecej ... ona ma standardowy gwint wiec przypasujesz kazde akcesorium fotograficzne (mocowanie, statyw, uprzaz). Niezaleznie od firmy.

Co do jakosci obrazu to ja nie widze specjalnej roznicy. Na moje amatorskie krecenie ( z zacieciem polprofesjonalnym) znaczacej roznicy nie ma. Obraz jest lekko inny, ale ja akurat jednoznacznie nie wksaze ze duzo lepszy ktorys jest.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 8:28 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lis 04, 2009 6:52 pm
Posty: 1970
Lokalizacja: Kraków-Warszawa
Już kilka razy dotknąłem gopro do kiery , gdyby była bardziej wystająca , miałbym ją "na wciąż" w klacie zamontowaną :lol:
Zawsze jest coś , myślałem że temat baterii jest już po 2-ce opanowany 2,5 h zupełnie wystarcza ... ale nie cała godzina to jakiś żart :(
Muszę to przemyśleć ...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 8:32 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Spoko.

Ja tam nic nie sugeruje. Kupisz co tam bedziesz uwzal.
Na ramieniu na pewno tez by bylo git. Obejrzy sobie jakis test na YT tego ghosta.

Dla mnie wlasnie bateria (i dupiasty pilot) spowodowaly,ze mam go pro w dupie. 8)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 9:08 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 16, 2007 7:39 am
Posty: 2517
Lokalizacja: ZKA
Ja uważam mocowanie na kasku za najbardziej optymalne. Korpusem jednak w offie się trochę walczy, a głowa ma dodatkowy stabilizator w postaci szyi. Dodatkowo szyja to statyw "obrotowy" możesz wyłapac jakies ciekawe ujęcie. Jeśli chcesz uzyskać bardziej dynamiczny obraz wybierz nagrywanie z węższym kątem, zresztą jesteś z branży, to sam wiesz. Ja ciągle jestem wierny Contourowi, pilot mi jest zbędny, bo spokojnie wyłączam i właczam ręką. Baterie działają 1,5-2h. Niemniej jednak ghost interesujący.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 16 z 17   [ Posty: 253 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: pingwin i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL