Teraz jest Pt lis 24, 2017 3:46 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 17 z 17   [ Posty: 253 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 9:49 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr lis 04, 2009 6:52 pm
Posty: 1970
Lokalizacja: Kraków-Warszawa
I ta walka w szerokim robi robotę :) ujęcia z głowy są fajne , jednak cały czas się tak nie da , nudy Panie :lol:
jest plan żeby , trochę tu trochę tu ... ale co dziesięć baterii


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 9:52 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
To ghosta moge przepiac bez zatrzymywania w zimowych rekawicach z mocowania na kasku na mocowanie na lage albo na bagazniku z tylu. Na poczatku mialem obawy co do solidnosci tych mocowan i braku zabezpieczenia (countur mial taki dodatkowy sznureczek) , ale poki co nie ma problemow.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 9:59 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 16, 2007 7:39 am
Posty: 2517
Lokalizacja: ZKA
newbie007 napisał(a):
To ghosta moge przepiac bez zatrzymywania w zimowych rekawicach z mocowania na kasku na mocowanie na lage albo na bagazniku z tylu.

To Ty wygimnastykowany jesteś :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 10:05 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N wrz 16, 2007 8:29 pm
Posty: 7799
Lokalizacja: Szczecin
Louis ja sie zastanawiam nad jakąś tańszą kamerką.. contur coś wymyslił.. rozsądnego..?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 10:07 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Spadaj :mrgreen:

Sprobuj przepiac (albo chociaz wyjac i wlozyc ) naszego Countura z mocowania na kasku i pozniej wlozyc go tak,zeby nagrywac to co chcesz a nie ziemie/powietrze. :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 10:19 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 16, 2007 7:39 am
Posty: 2517
Lokalizacja: ZKA
ex1 napisał(a):
Louis ja sie zastanawiam nad jakąś tańszą kamerką.. contur coś wymyslił.. rozsądnego..?

Contour2 niestety jest w zbliżonej cenie do GoPro. Ghost niestety też. Taniej to chyba jakieś chinole ale z nimi to jeszcze trochę loteria.

newbie007 napisał(a):
Spadaj :mrgreen:
Sprobuj przepiac (albo chociaz wyjac i wlozyc ) naszego Countura z mocowania na kasku i pozniej wlozyc go tak,zeby nagrywac to co chcesz a nie ziemie/powietrze. :mrgreen:

Wiesz, teraz jak jest podgląd w smartfonie, to nawet Ty dałbyś radę. :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 10:26 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Tylko:

a) musialbym miec smartfona
b) musialbym go koniecznie miec przypietego do kiery

A i ak nie byloby to latwe, bo ide o zaklad,ze trzea by poproawiac kat patrzenia w tym nieudolnym mocowaniu. :mrgreen:

W Driftcie cala operacja trwa jakies max 4 sekundy. Dokaldnie tyle ile ruch reki z manetki na glowe, na drugie mocowanie i spowrotem na kiere.

Oczywiscie mozna do tej niezwykle skomplikowanej czynnosci zaprzegnac smartfony i cala areszte, ale ja sobie osobiscie nie lubie komplikowac zycia i wole jak to urzadzenie jest dla mnie a nie ja dla urzadzenia. ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 10:59 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 16, 2007 7:39 am
Posty: 2517
Lokalizacja: ZKA
Przecież w Contourze masz tak samo jesli masz załozone 2 mocowania to tylko wsuwasz kamerę, ustawione były juz wczesniej. A powiedz jak ustawiasz w Ghost kamere przymocowana do kasku, bo przeciez wtedy nie widzisz wyswietlacza?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 11:07 am 
Zadomowiony

Dołączył(a): Pn sie 30, 2010 4:09 pm
Posty: 70
Lokalizacja: Nova Moskva
Contour juz nic nie wymysli bo zwinal zagle...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 11:20 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
W counturze (przynajmniej moim) mocowanie wygalda tak:

http://www.mediamarkt.pl/temp/thumbs/1/ ... 0cba04.jpg

Co oznacza,ze przy wkladaniu bedzie pasowac w kazdej pozycji jakiej go wcisniesz. A wciskasz na czuja. Do tego najpierw trzeba wcisnac dolna krawedz a dopiero pozniej gora. W praktyce oznacza to,ze raz sie zapina kilka/kilkanascie zabkow wyzej a raz nizej. Zalezy jak sie uda.

W np Ghoscie mocowanie wygalda tak:

http://shop.drift.pl/wp-content/uploads ... 10x132.jpg

Kamera laduje zawsze w pozycji z jakiej byla wyjata i jaka byla ustawiona.
Pomijam juz sam czas i sile jaka potrzebna jest do wyjecia countura z mocowania, potrzebne sa 2 rece albo szarpania i odciagnia googli.

Oczywiscie nie wyjmuje sie jej z mocowania za czesto ( ubogiego w fnkcje countura tym bardziej), ale jednak odrobina pomyslunku wystarczyla,zeby mocowanie zrobic z glowa.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 11:32 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 16, 2007 7:39 am
Posty: 2517
Lokalizacja: ZKA
Contour ma wiele mocowań (sam mam ze cztery) w tym wiekszość ustawianych na stałe a Ty wygrzezebałes jakieś archiwalne ;)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Śr sie 28, 2013 11:34 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Wt kwi 13, 2010 9:16 am
Posty: 1340
Lokalizacja: Południowa Wielkopolska
Takie tylko mam. :mrgreen:

Kilka sztuk i wszystkie okragle, ktore da sie wcisnac w dowolnej pozycji. Jesli sa takie co pasuja tylko w jedenj to nie bylo tematu.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: GoPro 3
PostNapisane: Wt cze 02, 2015 9:02 pm 
Świeżak

Dołączył(a): Cz maja 28, 2015 1:10 pm
Posty: 1
Odnośnie Sony Action Cam:

jendrekGS napisał(a):
Na tej malutkiej baterii co jest z kamerką kręciłem ok. 2,5godz.
Ale w komplecie w pudełku jest adapter który umożliwia włożenie większej gabarytowo baterii z oznaczeniem "G" na jakie działa większość kompaktowych aparatów sony. Koszt na allegro od kilkunastu zł. za zamiennik. I na takiej kamerka działa do 4godz!

Skąd opinia, że na baterii typu G można nagrywać do 4h?
Pytam ponieważ używam Sony Action Cam HDR-AS15 i szukam sposobu na wydłużenie pracy. Sprawdziłem i oryginalna bateria typu G czyli Sony NP-BG1 ma pojemność 960mAh, natomiast bateria NP-BX1 1240mAh, więc wychodzi na to, że na baterii G kamera powinna pracować krócej.
Na NP-BX1 nagrywam w 1080 30fps ponad 2h.
W jaki sposób uzyskałeś te 4h?

Pozdrawiam


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 17 z 17   [ Posty: 253 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 13, 14, 15, 16, 17


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL