Teraz jest Cz lis 23, 2017 11:17 pm


Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 4   [ Posty: 49 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: Śr lip 04, 2012 4:39 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr kwi 15, 2009 5:39 pm
Posty: 1069
Lokalizacja: Podkarpacie
No zauważyłem. Ale nie mogę zrozumieć jak to działa.Stąd moje wątpliwości czy to naprawdę to :)Czytam ten watek w oryginale(jakiąś 17 stronę właśnie) i oni tez wciąż nie wiedzą


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: Śr lip 04, 2012 9:54 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): So sie 28, 2010 6:24 pm
Posty: 243
Lokalizacja: Bieszczady / Norwegia
ojej a ja myslalem ze to proste, laczac dwa kable robisz obejscie w module zaplonu tak by obejsc dostepne mapy i powrócić do pierwotnej, czyli takiej gdzie silnik osiaga swe maksymalne osiagi.
Takie obejscie stosuje sie czasami przy regulacjach silnika, ukladow wtryskowych itp.....

tyle wiem, tyle napisalem :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: Cz lip 05, 2012 8:12 am 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr kwi 15, 2009 5:39 pm
Posty: 1069
Lokalizacja: Podkarpacie
No dobra tylko co ma do tego pompa sprzęgła(czujnik).Jak bardzo dawno temu byłem leszczem
i wyciągnąłem w maluchu ssanie to też mial pierwotne mapowanie :mrgreen:
Chciałbym wiedzieć czy nie zarżne silnika wtykając tam spinacz czy bezpiecznik :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: Cz lip 05, 2012 5:10 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): So sie 28, 2010 6:24 pm
Posty: 243
Lokalizacja: Bieszczady / Norwegia
pompa sprzegla niema nic do tego :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

wtyczka jest tam umiejscowiona prawdopodobnie tylko dla lepszego dostepu, poza tym gniazdo tej wtyczki jest slepe.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: Cz lip 05, 2012 5:24 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Śr kwi 15, 2009 5:39 pm
Posty: 1069
Lokalizacja: Podkarpacie
Jest tam włącznik który reaguje na położenie klamki,więc do końca ślepa nie jest.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: Cz lip 05, 2012 9:53 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): So sie 28, 2010 6:24 pm
Posty: 243
Lokalizacja: Bieszczady / Norwegia
tak ale do tego wlacznika nie jest podlaczona ta wtyczka :idea: :idea: :idea:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: So lip 07, 2012 12:22 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N gru 18, 2011 4:50 pm
Posty: 1700
Lokalizacja: Kwidzyn
Zrobiliśmy na modzie 4500km. Rumunia -Bulgaria góry i morze :D Wtyczka jest nadal w klamce sprzęgła zwarta :wink:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: So lip 07, 2012 6:33 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): So sie 28, 2010 6:24 pm
Posty: 243
Lokalizacja: Bieszczady / Norwegia
sylwester napisał(a):
Zrobiliśmy na modzie 4500km. Rumunia -Bulgaria góry i morze :D Wtyczka jest nadal w klamce sprzęgła zwarta :wink:



a czy nadal dziala normalne przelaczanie map miedzy T i S i czy jest jakas roznica przy przelaczaniu. :?:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: So lip 07, 2012 6:57 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N gru 18, 2011 4:50 pm
Posty: 1700
Lokalizacja: Kwidzyn
działają tryby T i S z tym że S jak dla mnie to już przejaw formy nad treścią. Po prostu za dużo "dołu" a za mało średnich obrotów.
Na "S" przy 2000 obrotów dosłownie zrywa jak by konia gorącym żelazem przypalił :lol:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: Cz lip 12, 2012 11:55 am 
Początkujący

Dołączył(a): Śr cze 17, 2009 10:07 pm
Posty: 32
Lokalizacja: Góra/Edmonton Kanada
Witam.

Posiada ktoś może oryginalne podgrzewane manetki Yamahy XT1200Z? Mam z nimi problem i potrzebuje pomocy...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: Cz lip 12, 2012 8:06 pm 
poeta forumowy

Dołączył(a): So sie 28, 2010 6:24 pm
Posty: 243
Lokalizacja: Bieszczady / Norwegia
Ilek15 napisał(a):
Witam.

Posiada ktoś może oryginalne podgrzewane manetki Yamahy XT1200Z? Mam z nimi problem i potrzebuje pomocy...



nie wiem co ma ten post wnosic do tematu.....

ale ja mam oryginalne grzance.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: N lip 15, 2012 12:22 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Śr cze 17, 2009 10:07 pm
Posty: 32
Lokalizacja: Góra/Edmonton Kanada
Post nie wnosi nic, nie chiałem zakładac nowego tematu... Fajnie ze posiadasz te manetki, mam prośbe możesz sprawdzić w głównej kostce co wychodzi z instalacji (ma cztery kable) z ilu wychodzi plus. Problem jest taki ze nie grzeją...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: N lip 15, 2012 6:26 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N gru 18, 2011 4:50 pm
Posty: 1700
Lokalizacja: Kwidzyn
Ilek15 napisał(a):
Post nie wnosi nic, nie chiałem zakładac nowego tematu... Fajnie ze posiadasz te manetki, mam prośbe możesz sprawdzić w głównej kostce co wychodzi z instalacji (ma cztery kable) z ilu wychodzi plus. Problem jest taki ze nie grzeją...
a gwarancja tego nie obejmuje? Taka stara to ona znowu nie jest żeby zacząć grzebać w instalacji ..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: Pn lip 16, 2012 1:29 am 
Początkujący

Dołączył(a): Śr cze 17, 2009 10:07 pm
Posty: 32
Lokalizacja: Góra/Edmonton Kanada
Jest już po gwarancji... To nie chodzi o grzebanie tylko sprawdzenie, bez przesady odpięcie wtyczki i sprawdzenie które kable dają + żadnej filozofii w tym nie ma...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Pierwotne mapowanie XT1200Z
PostNapisane: Wt lip 24, 2012 7:58 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): N gru 18, 2011 4:50 pm
Posty: 1700
Lokalizacja: Kwidzyn
Na chwilę obecną moja Teresa zrobiła 16000km z tego 6kkm na modzie.
Wnioski;
1. Żadnych niespodzianek
2. Dynamiczny przynoszący radochę silnik
3. Spalanie max 6/100
4. Sama radość

jako minus mogę stwierdzić, że po niecałych 10kkm opona na tyle HEIDENAU K60 Scout została zajechana :)

Pozdrawiam
sylwester


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 2 z 4   [ Posty: 49 ]
Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4  Następna strona


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  
cron




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL