Teraz jest Cz lis 23, 2017 8:12 am


Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 13 ]
Autor Wiadomość
 Tytuł: Jak wylaczyc ABS...
PostNapisane: Pt sty 25, 2008 10:03 am 
Zadomowiony

Dołączył(a): Pn lut 26, 2007 5:28 pm
Posty: 93
Lokalizacja: Cambridge
ABS is good jak jezdze po asfaltach, ale jak tylko zjade na bezdroza, to mnie drazni strasznie - czy ktos wie czy mozna, i jak, wylaczyc to ustrojstwo? jakis bezpieczniek? kabelek?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 25, 2008 4:45 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 02, 2007 10:39 pm
Posty: 1173
Lokalizacja: Lublin
też mam podobny problem..


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 25, 2008 7:41 pm 
Aktywny

Dołączył(a): So lut 03, 2007 6:36 pm
Posty: 142
Lokalizacja: Cardiff (Walia), UK
Nie mów Wiesiek, że masz ten problem w TDM :D


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Pt sty 25, 2008 9:53 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt lis 02, 2007 10:39 pm
Posty: 1173
Lokalizacja: Lublin
Piter B. napisał(a):
Nie mów Wiesiek, że masz ten problem w TDM :D


Peter - nie bierz życia zbyt poważnie :)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 06, 2008 5:40 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Pn lut 26, 2007 5:28 pm
Posty: 93
Lokalizacja: Cambridge
Zasiegnalem porady na szkoleniu od szpecow z Suzuki. Uwaga uwaga, aby wylaczyc ABS, nalezy wyjac... bezpiecznik. Do dziela!


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: Śr lut 06, 2008 9:32 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): N sty 27, 2008 9:56 pm
Posty: 50
Lokalizacja: podlasie
Hehe.. najprostrze rozwiązania okazują się najskuteczniejsze...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak wylaczyc ABS...
PostNapisane: So paź 24, 2009 7:45 am 
Zadomowiony

Dołączył(a): Śr wrz 23, 2009 3:35 pm
Posty: 56
Lokalizacja: Warszawa
tylko potem aby abs był aktywny należy wyłączyć silnik (stacyjką) włożyć bezpiecznik i dopiero odpalić :(


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak wylaczyc ABS...
PostNapisane: Wt lis 10, 2009 12:14 pm 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Pt maja 15, 2009 3:10 pm
Posty: 310
Lokalizacja: Piaseczno
I warto pamiętać, że każde odpalenie moto z wyjętym bezpiecznikiem od ABS skutkuje zapisaniem w komputerze błędu - od czasu do czasu trzeba te błędy kasować, czyli podpiąć się w serwisie suzuki pod komputer. I to jest minus tego rozwiązania bo mając Sztorma po gwarancji najchętniej bym ASO omijał szerokim łukiem... Myślałem nad prostym "wyłącznikiem" odcinającym obwód w który jest wpięty bezpiecznik - byłoby to wygodniejsze, ale problemy błędów nie rozwiązuje...


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak wylaczyc ABS...
PostNapisane: Wt lis 10, 2009 8:58 pm 
Początkujący

Dołączył(a): Wt cze 02, 2009 10:45 am
Posty: 32
Lokalizacja: Warszawa
Panowie nie tędy droga.Aby wyłączyć ABS trzeba "oszukać" część wykonawczą a nie odłączać zasilanie.Komp centralny musi widzieć komp ABS a ten musi cały czas czytać impulsy z czujnika (taka krateczka na obwodzie ośki) W zimę będę się tym zajmował(doświadczenie z Vectry2.5v6)
W vsztormiku będzie to prościej bo układ nie jest skomplikowany.Jak nam się uda to zamieścimy info.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak wylaczyc ABS...
PostNapisane: Śr sty 20, 2010 7:53 pm 
Zadomowiony

Dołączył(a): Cz sty 04, 2007 8:08 pm
Posty: 74
Lokalizacja: Warszawski Zachodni
Z chęcią sprzedam patent znajomemu, udało się?


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak wylaczyc ABS...
PostNapisane: Cz wrz 30, 2010 8:51 pm 
Początkujący

Dołączył(a): So gru 12, 2009 11:57 am
Posty: 17
Jest lepsza metoda - wjeżdzamy w bloto i gaz do dechy - ABS zglupieje i sam sie wylaczy inormujac nas o tym kontrolką (za duza roznica predkosci - komputer tego nie rozumie) potem wylaczamy i wlaczamy stacyjke :)
Testowane w blocie i dziala (przypadkiem mi to wyszlo)


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak wylaczyc ABS...
PostNapisane: Cz wrz 30, 2010 8:57 pm 
Zadomowiony na dobre

Dołączył(a): Pt kwi 02, 2010 1:08 pm
Posty: 1127
Lokalizacja: Okolice Białowieży
Nie wszędzie jest błoto, chyba, że ktoś będzie woził baniaczek wody ze sobą. :mrgreen:


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Jak wylaczyc ABS...
PostNapisane: Pt paź 01, 2010 9:26 am 
prozaik forumowy

Dołączył(a): Pt maja 15, 2009 3:10 pm
Posty: 310
Lokalizacja: Piaseczno
To chyba nie trzeba błota do tego... Stawiasz na centralkę z tylnym kołem w górze i "jedziesz: - 1-ka, 2-ka... na dwójce już powinien się wyłączyć, jak nie to wrzuć 3-kę... Potem po wyłączeniu i włączeniu maszyny załącza się z powrotem.


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Napisz wątekOdpowiedz Strona 1 z 1   [ Posty: 13 ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zalogowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Skocz do:  




Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
twilightBB Style by Daniel St. Jules of Gamexe.net
wdrożenie przez iCenter - Strony internetowe Wrocław
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL